-fi- 2021. július 23. 15:33
Online LMBTQ-kalauzt indított a Budapest Brand
A fővárosban 1993 óta rendezik meg a Meleg Büszkeség Napját, a Pride-ot, a Pride Fesztivál pedig egy teljes hónapig tart. Budapest az elfogadás és az alapvető emberi jogok védelmében nyitottan és támogatóan áll az LMBTQ+ emberek mellett, és üdvözli a város utcáin a Pride-ot, a Budapest Brand pedig online LMBTQ+ kalauzt indított.

Az LMBTQ-kultúra otthon van Budapesten – üzeni a főváros turisztikai cége, a Budapest Brand. A cég az idei Pride alkalmából önálló tartalmat hozott létre az itt élő, valamint a városba érkező meleg közösségek és egyéni LMBTQ+ utazók számára. Az LMBTQ-barát Budapest című oldal ide kattintva érhető el.

A Budapest Brand Pride-montázsa

“Aki felkeresi a weboldalt, egy friss és aktuális, meleg utazókat érintő tartalmat talál, ahol az itt élők is találhatnak számukra érdekes és izgalmas programokat, helyeket vagy épp meleg tematikus városi sétákat. Az oldal magyar és angol nyelven is olvasható” - fogalmaz a közlemény.

Hozzáteszik: Budapest egy elfogadó város, ahol több szórakozóhely jellemzi magát kifejezetten melegbárként, de vannak speciális klubok, szálláshelyek vagy éppen szaunák is, amelyek a melegek kiszolgálására szakosodtak. A városvezetés kiállt az LMBTQ+ emberek mellett, így Európa és a világ sok ezer városához hasonlóan, a Pride-hónap tiszteletére és idejére kikerült a szivárványos zászló a budapesti Városházára is. „Budapest erős város, erős közösség. (…) Budapest az előjogok városa helyett a jogok városa, ahol mindenki szabadon vállalhatja véleményét, világképét, identitását” – osztották meg június végén a Budapest Városháza Facebook-oldalán. Budapesten több helyen is találkozhatunk szivárványzászlókkal és matricákkal az éttermek és üzletek kirakatában, a város a Pride-ot is üdvözli.