2018. május 18. 16:12
Nemzetközi dizájndíjat nyert a 12 hónap című szakácskönyv
Az Artbeet kiadványa az A’ Design Award and Competition versenyen nyert ezüstöt.

Grafika és vizuális kommunikáció dizájn kategóriában nyert ezüst fokozatú A’ Design Díjat a Bezzegh Éva 12 hónap című, 2017 novemberében megjelent salátáskönyve. A könyvet az Artbeet adta ki, amely prémium gasztronómiai kiadványokra fókuszál. A 12 hónap című könyv az első kiadványuk volt.

"A megkapó képi világú, nagy formátumú coffee table album a világ számos konyhájának ízét felvonultató, szezonális saláták témáját járja körbe. A kiadvány egy teljes éven át követi nyomon a táj és a hangulatok változásait úgy a tányéron, mint a természetben és a mindennapjainkban, ezért különlegessége, hogy majd’ egy éven át készült. Egyedi, letisztult látványvilága Laki Eszter munkáját dicséri, az oldalakat Török-Bognár Renáta bámulatos ételfotói, évszakokon átívelő táj- és életképei illusztrálják. A kötet hiánypótló a témában: amellett, hogy egyedülálló, tematikus receptgyűjtemény, csodálatos, művészi kivitelezésű könyvélményt is ígér" - olvasható a könyv hivatalos leírásában. Bezzegh Éva egyébként magának a kiadónak is társtulajdonosa.

Az A’ Design Award & Competition versenyt 2009 óta rendezik meg, 200 tagú zsűrijében designerek, akadémikusok, illetve a sajtó képviselői és kreatív szakemberek vesznek részt. Az idei díjakat június 29-én, az észak-olasz Comóban adják át. A verseny oldala erre böngészhető. Tavaly 45 906 pályamunka érkezett be, a kiírásnak megfelelő 10 694 pályázat elbírálását követően 1962 nyertest hirdettek 110 kategóriában. Idei adatok még nincsenek.