hero
Nagy Zsolt 2021. szeptember 06. 10:12
Nemzetközi zsűri az első PR Excellence Hungary Awardon
A 11 fős nemzetközi zsűri tagjai között más országok PR szövetségének elnökei, nemzetközi szervezetek vezetőségi tagjai vesznek részt.

A kreatívnak eljuttatott közleményben Sztaniszláv András, az MPRSZ elnöke azt írta:  “Az egyik kiemelt célunk, hogy a magyar PR-szakma felkerüljön a nemzetközi térképre, amihez mi magunk azzal tudunk hozzájárulni, hogy a nemzetközi normáknak megfelelő versenyt indítunk.” Ezt egyrészről azzal kívánják elérni, hogy nagyobb hangsúlyt kapnak az önálló PR-kampányok, mint a hagyományos marketingkampányokat kiegészítő PR-lábbal is rendelkező aktivitások, másrészről pedig az AVE mérőszámot bemutató kampányokat kizárják a versenyből. Ennek célja, hogy ösztönözzék a kisebb ügynökségek csapatait is, hogy induljanak a hazai PR-versenyeken.

“Az AVE, azaz reklámegyenérték megmutatja, hogy a megjelenések mennyibe kerültek volna fizetett hirdetésként. A Szövetség és a PR-szakemberek is elutasítják az AVE-t, hiszen nem ad hiteles információt a hatékonyságról.” - emelte ki Szányi Gabriella, az MPRSZ alelnöke, a díj főszervezője.

Az angolul is beadott pályamunkákat egy 11 tagú nemzetközi zsűri külön is fogja értékelni, és az általuk legjobbnak ítélt három pályamunka kategóriától függetlenül díjazásban részesül.

A nemzetközi szerepvállalás mellett több más újdonságot is hoz a 2021-es PR Excellence Hungary Award. A beérkező pályázatokat 6 kategóriában fogja a 13 tagú magyar zsűri, értékelni, ahol arany, ezüst és bronz minősítést is kaphatnak az arra érdemleges pályázatok. A shortlist-re kerülő pályamunkák mindegyike elérhető lesz a nagyközönségnek egy virtuális kiállítás keretében a szövetség weboldalán. Továbbá a zsűri kiválaszt egy munkát a szövetségi tagok által beadott pályaművek közül, amelynek állja a nevezési díját valamelyik nemzetközi díjon (pl. SABRE Awards, IPRA Eventiada).

A kiemelkedő PR-megoldások mellett az MPRSZ a szakma legjobb képviselőinek teljesítményét is szeretné elismerni. Az Év Kiváló PR-szakembere Díjat minden évben az kapja, akit szakmai eredményei, eredményes kampányai, oktatási múltja, publikációs tevékenysége vagy társadalmi szerepvállalása alapján a zsűri tagjai a legérdemesebbnek ítélnek.

Az első PR Excellence Hungary Award pályázati beadási ideje 2021. szeptember 17., amelyet online formában a díj saját weboldalán van lehetőség leadni. A díj szerepel a Kreatív által jegyzett APEX PR ügynökségi és megbízói toplistában, így a díjazottak utólagos pontjóváírásra számíthatnak. 

A ZSŰRI HAZAI TAGJAI

A zsűri elnökének Maczelka Márkot, a SPAR Magyarország Kft. kommunikációs vezetőjét kérték fel. Mellette 12 vállalati kommunikációs szakember fogja értékelni a beérkező pályaműveket: 
 

 • Ábrahám Gergely, vállalati kapcsolatokért felelős igazgató, Diageo
 • Beke Zsuzsa, PR és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgató, Richter Gedeon Nyrt.
 • Gara Gábor, kommunikációs és vállalati kapcsolatok igazgató, Provident Pénzügyi Zrt.
 • Liptay Gabriella, marketing és kommunikációs igazgató, KPMG Hungária Kft.
 • Mező László, ügyvezető igazgató, MediaCom Magyarország
 • Pantl Péter, kommunikációs igazgató, MOL Nyrt.
 • Panulin Ildikó, szóvivő, Magyar Posta Zrt.
 • Papp-Váry Árpád, habilitált főiskolai tanár, Budapesti Metropolitan Egyetem
 • Pogány Éda, regionális fenntarthatósági és kommunikációs vezető, Syngenta
 • Ruska Viktória, kommunikációs vezető, DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.
 • Szalkai Réka, Marketing igazgató, Mastercard
 • Szányi Gabriella, a díj főszervezője, PR és marketing igazgató, BKIK