Bicsérdi Ádám 2021. augusztus 05. 14:29
Nem a sportesemények, hanem a kulisszatitkok miatt pörög durván az olimpikonok TikTokja
Egy rögbis párkeresése vagy egy műugró reggeli menüje tartja lázban a felhasználókat.

Az olimpia alatt a sportolók nem tölthetik fel saját teljesítményük felvételeit a saját csatornáikra, maximum csak megoszthatják a hivatalos felvételeket a követőtáborukkal. Aki mégis kiteszi saját száma felvételét, az tiltásra is számíthat a jamaikai olimpiai bajnokhoz, Elaine Thompson-Herah-hoz hasonlóan.

Vannak azonban olyan olimpikonok akik ebben a helyzetben is feltatálták magukat, és inkább kikapcsolódásra, kapcsolattartásra használják saját fiókjaikat. A TikTokon például egyértelműen az olyan videók futnak igazán jól, ahol a szurkolók kicsit bepillanthatnak az olimpiai falu mindennapjaiba. Nem csoda, ha a felületen 5.9 milliárd megtekintésnél járnak az #olympics és 4.2 milliárdnál az olympicsspirit hashteggel ellátott videók.

Az egyik legnagyobb karriert Ilona Maher, amerikia rögbijátékos futotta be a TikTokon, ahogy egyre inkább azzal szórakoztatta magát, mennyire bepasizna már az olimpiai faluban. De tőle tudhattuk meg azt is, miért jó az a megoldás, hogy a liftre várakozók láthatják azt is egy kamerán, hogy ki van épp a liftben.

Egymilliós követőtábort ért el az olimpia alatt az ausztrálok műugrója, Sam Ficker, aki szinte mindent megoszt tokiói mindennapjairól, a reggelijétől kezdve a felszerelésén keresztül egészen a variálható keménységű ágymatracokig.

De olyan kulisszatitkokat is megtudhatunk a TikTokon, amelyekre valószínűleg a sima közvetítésekben esélye sem lenne a nézőknek. A kajak-kenu szlalom friss olimpiai bajnoka, Jessica Fox például nem csak az örömtáncával ért el nagy sikert a felületen, de azt is bemutatta, hogyan segíthet a versenykajak megjavításában egy óvszer.

Természetesen az olimpia egyik legviccesebb jelenete is nagy karriert futott be a Tiktokon. A versenyek közötti szünetben, néha konkrétan a nézőtéren pulcsit kötögető műugró, Tom Delay ugyan saját csatornájára nem töltötte fel az elhíresült momentumot, de szerencsére más megtette ezt helyette.

(Via: The Guardian)