Kreatív 2022. január 21. 15:36
Megvannak a Heineken Hungária Sajtódíj pályázat nyertesei
A díjat a debreceni FM90 Campus Rádió műsorvezetője nyerte.

A Heineken Hungária Zrt. tavaly októberben „Fenntarthatóság a hazai vendéglátóiparban és a gasztronómiában” témában hirdetett pályázatot újságírók, szerkesztők, bloggerek, illetve vloggerek számára. A kiírás szerint a pályázók által előállított tartalmaknak a vendéglátásban elérhető víz- és energiafogyasztás, ételpazarlás és a hulladék mennyiségének csökkentésére, a fenntarthatóbb anyagbeszerzés módszereinek bemutatására kellett koncentrálniuk. Mindezt a hazai és nemzetközi trendek, illetve jó gyakorlatok, informatív tartalmak bemutatásával.

A Heineken Hungária pályázat fődíját végül Gábor-Vígh Vanda, Városi Élet című rádiós magazinműsorának "Fenntarthatóság a termőföldtől az asztalig" című epizódjával nyerte el, amely 2021. október 29-én hangzott el a debreceni FM90 Campus Rádióban. A zsűri indoklása szerint a szerkesztő-műsorvezető azzal érdemelte ki az elismerést, hogy a fenntarthatóságról és a szemléletváltás fontosságáról olyan komplex, értő és értékteremtő tartalmat állított elő, amely – közérthető formában – a szakma és a fogyasztók számára egyaránt jól célzott üzeneteket fogalmazott meg.

A győztes nyereménye a Sajtódíj trófea mellett egy utazás Amszterdamba, ahol a holland Heineken Experience látogatóközpont mellett egy egész napos városnézésen, illetve sörtúrán is részt vehet.

A beérkezett pályázatok között több kiemelkedő alkotás is szerepelt, így a zsűri két különdíjat is kiosztott, amelyekkel Szekeres Andrea (Travelo.hu) és Petz Anna (Kepmas.hu) munkáit ismerték el. Mindkét alkotás körültekintő, az adott témában értő és inspiráló volt - olvasható a Heineken Hungária közleményében.