hero
Nagy Zsolt 2021. július 12. 09:31
Magyarországon is elérhetővé teszi a Youtube a házi fejlesztésű Tiktok-hasonmását
Szerdán indul a Youtube Shorts

A YouTube ma bejelentette, hogy Magyarországon is elindul a YouTube Shorts béta verziója; ez a vállalat új, rövid formátumú videós élménye, amellyel látványos, rövid videókat lehet mobiltelefonnal készíteni - áll a vállalat Kreatívnak eljuttatott közleményében. 

A 2020 szeptemberében bejelentett Shorts szolgáltatást a YouTube azóta 26 országra terjesztette ki, és mostantól több mint 100 olyan országban is elérhető lesz majd, ahol a YouTube is.

Azt írják: míg a rövid formátumú videók már eddig is megtekinthetők voltak a platformon, a felhasználók Magyarországon most először férhetnek hozzá a Shorts tartalomkészítő eszközeihez, amelyek közé tartozik a több videoklip összefűzésére használható multiszegmensű kamera, a zenés videó rögzítését lehetővé tevő funkció, a sebességszabályozó beállítások és még sok minden más.

A felhasználóknak lehetőségük nyílik majd audiomintákat kipróbálni nem csak más Shorts videókból, de a YouTube-on szereplő bármely videóból is – ez világszerte több milliárd videót jelent.

A tartalomgyártók kezében lesz az ellenőrzés, és akár el is utasíthatják, hogy hosszú videójukat feldolgozzák.

Ezen túlmenően, és a termék nemzetközi terjeszkedésével egy időben, új funkciókat indítanak az összes eddigi és új piacon, mint például:

● Szöveg hozzáadása a videó egyes pontjaihoz

● Automatikus feliratozás a Shorts videókon

● Akár 60 másodperc felvétele a Shorts kamerájával

● Klipek hozzáadása a telefon galériájából a Shorts kamerájával készített felvételekhez

● Alapszűrők hozzáadása a Shorts videók színkorrekciójához

A zenét illetően a Youtube azt ígéri: a videóikban több mint 250 kiadó zeneszámait használhatják, köztük a Universal Music Group kiadói, a Sony Music Entertainment és a Sony Music Publishing, a Warner Music Group és a Warner Chappell Music, a Believe, a Merlin, a Because Music, a Beggars és a Kobalt zenéivel.