hero
Fülöp István 2021. október 15. 12:31
Magyar szakember vezeti a Qatar Airways katari marketingkommunikációját
Reisz Anna a Air France KLM-től érkezett a közel-keleti székhelyű légitársasághoz, a katari piac marketingjéért felel októbertől.

A Kreatív értesülése szerint magyar szakember felel a Qatar Airways katari marketingkommunikációjáért. Reisz Anna korábban 8 évet dolgozott az Air France KLM-nél régiós marketing- és e-commerce menedzserként, ezt megelőzően a Studio Moderna direktmarketing-cégnél (a cég olyan termékcsaládokat árul, mint a Dormeo vagy a Kosmodisk), valamint a Malévnél, a Pepsinél és a Phillip Morris dohányipari cégnél is megfordult.

A Qatar Airwaysnél feladata kiterjed a régiós kommunikáció konceptuális tervezésére és végrehajtására, felelős a digitális marketingért, és biztosítania kell a célkitűzések teljesítését minden médiacsatornán.

Reisz Anna

Szereti a kihívásokat

Reisz Anna kinevezése kapcsán a Kreatív kérdésére elmondta: „Szinte teljes pályafutásom alatt nemzetközi környezetben dolgoztam, külföldi multinacionális vállalatoknál, mondhatom azt, hogy eddig is az életem közel felét üzleti vagy felfedezési céllal külföldön/utazással töltöttem. A nemzetközi karrier nem egy keresett vagy vágyott cél volt, szerencsére engem találtak meg, most már harmadszor". 

Hozzátette: „Éppen egy olyan életszakaszban vagyok, amikor a lányom már felnőtt, a közeli családtagjaim, barátaim rugalmasan tudnak látogatóba jönni, illetve én sem vagyok túl messze, így belevágtam ebbe a kalandba. Mindig is szerettem a kihívásokat, valami ismeretlent, kemény diót megoldani, átalakítani, előrevinni – a langyos vízben topogás nem az én műfajom. És hát a világ első számú légitársaságának a hazai piacáért felelni, ahol a minőség, az igényesség, az utasok legmagasabb szintű kiszolgálása a cél, lehetőséget kapni arra, hogy itt kamatoztassam az eddigi tapasztalataimat, újításokat eszközöljek, ez talán a legnagyobb elismerés, ami érhetett" – mondta. 

„Sokan kérdezték, hogy a közel-keleti kultúrát női szemmel hogyan látom elfogadhatónak? Szerencsém volt megismerni már néhány országot, pl. Marokkót, Jordániát, Ománt, vagy az Arab Emirátusokat, es egyszerűen szavakkal leírhatatlan a vonzalom, ami ezt a nagyon egyedi illatokkal, fűszerekkel, színekkel, klímával es szokásokkal megáldott részét jellemezi a világnak. Hiszem es gyakorlom azt, ha te mész egy másik közegbe, neked kell alkalmazkodni az ő hagyományaikhoz. Itt szerencsére teljesen felvilágosultan élnek, csak az ésszerűséget kell követni" – tette hozzá Reisz Anna.