Bicsérdi Ádám 2021. július 22. 14:43
Kultikus filmek és sorozatok paródiáival kampányol a Koreai Kulturális Központ
A cseléd vagy a Suttogó folyosók is eszünkbe juthat a Központ videóiról.

Ismert koreai filmeket és sorozatokat idéző kisfilmekkel reklámozza szolgáltatásait a budapesti Koreai Kulturális Központ. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az újranyitott intézetre. 

A kampányban összesen négy kisfilmet készítettek, amelyek a könyvtár, a taekwondo edzőterem, a tankonyha, valamint egy, a hagyományos koreai kultúrát interaktív módon bemutató szint használatára buzdítanak.

A párperces szkeccsek olyan híres dél-koreai filmek paródiái, mint a Vonat Puszanba – Zombi expressz, a Két nővér, A cseléd, a Suttogó folyosók, vagy a Netflix első, saját gyártású koreai sorozata, A királyság titkai.

A kampányhoz nyereményjátékot is indítottak: a nézők megtippelhetik, a mely koreai mozis vagy tévés sorozat ihlette az egyes kisfilmeket, illetve helyszíni szelfizésre is ösztönöznek koreai intézet-arculatos, nyári merchandise termékekkel.

A Koreai Kulturális Központ második kerületi épületét 2019 végén avatták fel Magyarország és Dél-Korea diplomáciai kapcsolatfelvételének 30. évfordulóján. A 3 milliárd forintos beruházással átépített 8 ezer négyzetméter összterületű intézet világszinten az ötödik, Európában pedig a legnagyobb koreai kulturális központ.

Az intézmény célja, hogy megismertesse és népszerűsítse a koreai kultúrát Magyarországon, és erősítse Magyarország és a Koreai Köztársaság kapcsolatát.Az intézmény célja, hogy megismertesse és népszerűsítse a koreai kultúrát Magyarországon, és erősítse Magyarország és a Koreai Köztársaság kapcsolatát.