hero
-fi- 2021. április 16. 15:33
Kivonult az adóhatóság a HPS Trade-hez
Ez a HPS reklámügynökségtől függetlenül működő értékesítés-támogatási vállalat, ahol fiktív számla befogadásának gyanúja miatt nyomoz a NAV. A reklám- és event ügynökség működését az ügyvezető szerint nem érinti a vizsgálat.

A Kreatív információi szerint adóhatósági nyomozás indult az eladáshelyi, azaz áruházi értékesítés-támogatással foglalkozó HPS Trade Kft. ellen: a NAV nyomozói kiszálltak a cég szigetszentmiklósi telephelyére, ahol adathordozókat foglaltak le. Meg nem erősített információink szerint a HPS Trade több vezetőjét is meggyanúsították, illetve indítványozták letartóztatásukat, akik a HPS reklámügynökségnek is résztulajdonosai, de nem tisztségviselői.

A Kreatív elérte telefonon a HPS Group ügyvezetőjét, Sipos Dávidot, aki elmondta: a reklámügynökség, tehát a HPS Group, a HPS PR, a HPS X és a HPS Event nem érintett az ügyben, ezen cégek működése zavartalan. „Minden megy tovább, és kiszolgáljuk az ügyfeleket. Ennek ellenére reputációs szempontból hatalmas csapás ez” – mondta kérdésünkre.

A HPS Trade a HPS reklámügynökségtől függetlenül működik, az Opten céginformációs adatbázis szerint főtulajdonosa és ügyvezetője Porkoláb Gergely, egyik résztulajdonosa pedig a Martényi Zita tulajdonába tartozó vállalat, a Zetacare Kft. (Martényi Zita tulajdonos a reklámügynökségben is). Másik tulajdonosa Vekkel László cége, a Work and Surf Kft. (Vekkel tulajdonos és tisztségviselő is a reklám ügynökségben).

A HPS Trade a gyanú szerint milliárdos értékben fogadott be fiktív számlát (úgy tudjuk, a cég abban az ügyben érintett, amelyet a 24.hu így összegez), emiatt szállt ki most a NAV.