2021. április 30. 11:42
Keresik a legjobb magyar film- vagy sorozatelőzetest
Indul a nevezés az Arany Blendére.

Második alkalommal indul el az Arany Blende, ami a legjobb magyar filmelőzetest keresi. A tavalyi évhez hasonlóan lehet nevezni most is rövid-/kisjátékfilm trailert, egészestés vagy tévéfilm trailert. Az idei újdonság, hogy magyar televíziós sorozat előzetese is nevezhető. 

2020. január 1. és december 31. között bemutatott filmek vagy sorozatok trailere nevezhető. A film lehet bármilyen műfajú, hosszúságú, nevezni a hivatalos előzetest kell, mert a szervezők arra kíváncsiak, ki hogyan próbálta elérni a megcélzott nézőit tavaly. 

A nevezés hivatalosan 2021. április 30-án, a Magyar Film Napján indul az aranyblende.hu oldalon keresztül. A nevezés határideje: 2021. június 1.

A versenybe került előzetesek közül nyáron az Arany Blende honlapján szavazhatja meg a közönség a neki legjobban tetszőt. A fődíjról a szakmai zsűri dönt, aki több szempont szerint értékeli majd az alkotásokat. 

2020-ban 42 film 48 trailere volt az Arany Blende versenyében, és öt díjazott előzetes került ki győztesként. A fődíjat Bedő Barna A létezés eufóriája című dokumentumfilm előzeteséért érdemelte ki, az Ezüst Blendét Duszka Péter Gábor a Drakulics elvtárs traileréért, a Bronz Blendét pedig a Déva előzetese kapta. A különdíjat a Foglyok című film előzetese, a közönségdíjat pedig az Apró mesék hosszabb előzetese vitte el.