hero
Bicsérdi-Fülöp Ádám 2022. január 13. 10:15
Kálomista: Kovács Gábor hazudik, a Budapest Film mögött Gyurcsány áll
Az Elkxrtuk producere interjút adott a 168 Órának, amelyben szóba kerül, hogy Márki-Zay lámpavasra lógatná-e.

Az Elkxrtuk legutóbb akkor került a hírekbe, amikor kiderült, hogy a TV2 vetíti majd le először tévében a filmet január 23-án. A film producere, Kálomista Gábor azonban újra felkavarta az állóvizet egy, a 168 Órának adott interjúval.

A producer például arról beszél, folyamatban van a feljelentése “Kovács Gábor producer és társai ellen”, mivel szerinte kárt okoztak a filmnek. Kovács Gábor egy azóta törölt posztjában ugyanis arra biztatta korábban a nézőket, hogy az Elkxrtuk vetítéseire foglaljanak le sok helyet, de ne menjenek el. Kovács később azt írta, humornak szánta bejegyzését, és nem akart senkit megbántani.

“Ennél nagyobb taplóságot elkövetni egy film ellen nem lehet. Legalább ne nevezze magát filmesnek az ilyen, utána pedig ne szabadkozzon (…) Nem először hazudik. A posztok pánikszerű törlése nem arra utal, hogy nem követtek el semmit. Egy újságíró tőlem függetlenül lementette az összeset, így a rendőrségnek teljes dokumentációja van a támadásról” - nyilatkozta az esetről Kálomista Gábor.

Az interjúban szintén szóba kerül Kálomista Gábor Budapest Filmmel szembeni konfliktusa is. Az Elkxrtuk producere szerint ugyanis a fővárosi mozik vezetése direkt nem akarta jó időpontokban vetíteni a filmjét. Kálomista szerint a konfliktusa már a Veszettek című film óta fennáll a mozikkal, ami idén is előjött, majd hozzáteszi: “a Budapest Film is beszállt ebbe a harcba, amely mögött már egyértelműen Gyurcsány Ferenc áll.”

De az interjú legerősebb része még ezután jön:

"A kormányváltás után majd Gyurcsány Ferenc eldönti, földönfutók leszünk-e a családommal. Ideje megkérnem őt egy nyílt levélben, hogy tisztázza ezeket a részleteket.  

Miszerint?  

Miszerint készüljünk-e arra, hogy Márki- Zay Péter lámpavasakra lógat minket."

A teljes interjút, melyben a színházi világ megosztottsága, Enyedi Ildikó, Herendi Gábor vagy Nagy Ervin is szóba kerül a 168 Óra friss, január 13-án megjelent nyomtatott számában lehet elolvasni.

Arról sajnos nem esett szó az interjúban, hogy miért nőtt a korábbi 800 millióról 1,4 milliárd forintra az Elkxrtuk gyártási költsége az NMHH nyilvántartása alapján, és hogy ezt milyen forrásokból teremtette elő a produkció.

 

Borítókép: Kálomista Gábor a Bayer Showban, Forrás: HírTV