hero
Bicsérdi-Fülöp Ádám 2021. november 29. 14:54
Hosszasan magyarázkodik a letiltott Adele-interjú készítője
Matt Doran az előadótól és ausztrál rajongóitól is elnézést kért. De azt tagadta, hogy Adele kiviharzott volna a beszélgetésük közben.

Pár napja bejárta a világsajtót a hír, hogy Adele kiadója, a Sony letiltott egy interjút az énekesnővel, amely az ausztrál Channel Seven számára készült. A Sony azzal az indokkal tette ezt, hogy az interjút készítő újságíró, Matt Doran nem hallgatta meg a beszélgetés előtt Adele új, 30 című lemezét.

Később maga Doran is elismerte, hogy hibázott, és valóban nem hallgatta meg előzetesen a lemezt. Pár dolgot azonban szombaton egy élő bejelentkezésben fejtett ki Matt Doran, miután több pletyka is szárnyra kelt az interjúról, és a hír miatt rázúdult a népharag.

Doran például tagadta, hogy Adele félbeszakította volna a Londonban felvett interjút. Az újságíró szerint 29 percet beszélgettek (amivel túllépték a megengedett keretet), és az interjú legalább fele Adele új dalaira fókuszált, mivel Doran elmondása szerint túlzóan leegyszerűsítőnek tartották, hogy a legtöbb helyen "csak" Adele válást feldolgozó lemezeként hivatkoztak az új albumra.

Az eset azért kínos az ausztrál csatornának, mert az interjú egy nagyobb, 1 millió dolláros csomag része volt, amely az exkluzív interjúlehetőség mellett az Adele One Night Only műsor ausztráliai sugárzási jogait is tartalmazta. 

Doran szombati élő bejelentkezésében elézést kért Adele ausztrál rajongóitól, és magától Adele-től, akivel elmondása szerint semmiképp sem akart tiszteletlen lenni. 

Az újságíró szerint hibája oda vezethető vissza, hogy tévesen azt feltételezte, nem kapnak előzetes meghallgató linket az interjú előtt Adele lemezéhez, mivel az a zeneipar legjobban őrzött titka volt megjelenés előtt. A Sony azonban mégis küldött az albumra vezető linket Dorannek az interjú előtt. A linket tartalmazó emailt (amelyben gyaníthatóan biztonsági okokból semmi sem utalt Adele-ra) azonban egyszerűen nem vette észre az újságíró. Doran azt már a Daily Telegraphnak cáfolta, hogy nem készült fel az interjúra: állítása szerint több munkaórát szentelt az előkészületekre, és a rosszindalú pletykákkal ellentétben órákkal a felvétel előtt ott voltak már a helyszínen.

Via: The Guardian, newidea.com.au