Kreatív 2021. április 20. 11:27
Hazai ügynökség kezében a magyar származású amerikai milliárdos, Tom Szaky-féle TerraCycle licensze
Szaky a hulladékból csinált bizniszt, most Magyarországra hozza a 40 országban már bizonyított módszert.

Szaky a hulladékból csinált bizniszt, most Magyarországra hozza a 40 országban már bizonyított módszert.

- A TerraCycle közösségi hulladékgyűjtési kezdeményezés, a zerowaste megoldások és Tom Szaky magyar származású milliárdos neve valószínűleg sokak számára ismerősen cseng. Az idei évtől mind a környezettudatos lakosság, mind a fenntarthatósági törekvésekre hangsúlyt fektető cégek köréből egyre többen ismerhetik meg az általuk kínált megoldásokat. A licensz kizárólagos tulajdonosa hazánkban és további hét országban a HybridCycle fenntarthatósági ügynökség lett - tudatta közleményben az ügynökség a Kreatívval. 

A TerraCycle egy közösségi vállalkozás, mely azért jött létre, hogy megszüntesse a "hulladék" fogalmát. A világon már több mint 40 országban alkalmazzák sikerrel ezt a közösségi hulladékgyűjtési formát. A körforgásos gazdaságban mindenféle hulladék újrahasznosítható, így akár egy cigicsikk, akár egy használt pelenka is új formát ölthet. A kezdeményezés szülőatyja Tom Szaky, akinek célja az emberek által termelt hulladék radikális csökkentése. Szerinte az újrahasznosítást üzleti alapokra kell helyezni ahhoz, hogy a nagyobb cégek is belemenjenek a játékba, amelyhez már számos világvállalat csatlakozott eddig is. 

A fenntarthatósági ügynökség a TerraCycle regionális licenszét és szakmai támogatását élvezi

A közleményben azt írják: a körforgásos gazdaság világhírű magyar fenegyereke, Tom Szaky 2020-tól a HybridCycle-lel közösen dolgozik azon, hogy a szélesebb körű edukáció, a célirányos kommunikációs projektek és a figyelemfelkeltő trash art hatására sikeresebb, nagyobb tömegeket megmozgató, az érintett vállalatokat nagyobb arányban bevonó program valósuljon meg hazánkban. A 100 %-ig magyar tulajdonban lévő ügynökség tevékenysége így rendkívül szerteágazó és komplex, amelyhez kutatás-fejlesztési szolgáltatás is párosul. 

A következő hónapokban több helyen válnak elérhetővé a TerraCycle gyűjtési és újrahasznosítási módszerei a környezettudatos lakosság számára. Az országban több ponton jelennek majd meg a TerraCycle által is használt Zero Waste Box és különféle közösségi hulladékgyűjtési megoldások, valamint a HybridCycle által szervezett design és trash art programok.

“Folyamatosan várjuk környezetük iránt felelős vállalatok, önkormányzatok és közintézmények jelentkezését, akik az így létrejövő projektek eredményeit újrahasznosított tárgyakban, illetve művészeti programokban láthatják viszont” – mondja Erdélyi Szabolcs, a HybridCycle ügyvezetője.