-fi- 2021. október 13. 11:45
Greta mehet a pokolba! - üzeni a pizzérialánc
Szórakoztató üzenettel hívja fel magára a figyelmet a Hell Pizza.

Szórakoztató közterületi scamkampányt indított az új-zélandi Hell Pizza, amikor Greta Thunberg klímaaktivista szülővárosában, Stockholmban tettek közzé óriásplakátokat. Ezeken az olvasható nagy betűkkel, hogy “Greta mehet a pokolba” (Greta can go to Hell), alatta kisebb betűmérettel pedig az, hogy “100 százalékig karbonsemleges új-zélandi pizza-házhozszállításért”.

Forrás: Design Taxi / Hell Pizza

Azért hívjuk scamnek, mert egy reklámnak valódi, eladásra gyakorolt hatása általában akkor van, ha azt azon a piacon teszik közzé, ahol a cég operál, és hát a Hell Pizzának csak Új-Zélandon vannak éttermei, viszont hatásos scam, hiszen remekül hívja fel magára a figyelmet, és talán még néhány reklámos díj is leeshet a cégnek, ha van kedvük (és pénzük) benevezni pár reklámversenyre.

A pimasz kampányt Thunberg egy nemrégiben tett kijelentése ihlette, amelyben az új-zélandi miniszterelnökről, Jacinda Ardernről szólva a Guardiannek elmondta: vicces, hogy sokan Jacindát és a hozzá hasonlóakat élenjáró vezetőknek tartja a klímapolitika terén, ami csak azt bzonyítja, hogy az emberek mennyire keveset tudnak a klímaválságról.

A Hell ezzel a lépéssel egyértelműsítette, hogy ha Greta legközelebb a szigetországban jár, ők készen állnak arra, hogy az ő igényeinek megfelelő klímalábnyommal szállítsák neki házhoz a pizzát. 

Arról semmilyen információ nem áll rendelkezésre, hogy áll-e reklámügynökség a kampány mögött.

Forrás: Design Taxi