hero
Nagy Zsolt 2021. szeptember 20. 12:43
Felmérés készül a magyar könnyűzenei oktatásról
Az október 15-ig kitölthető kérdőívvel a magyarországi könnyűzenei tanulás és gyakorlás helyzetét, lehetőségeit szeretnék felmérni.

A koronavírus világjárvány okozta lezárások, a jelenléti oktatás korlátozása ugyanis új kihívások elé állította a könnyűzene tanítását is. Bár korábban is zajlottak ilyen irányú kutatások, a mostani mégis különleges, hiszen az új helyzet okozta állapotot még nem vizsgálták eddig - írja a felméréshez csatolt közleményében az Öröm a zene nonprofit Kft..

 Ilyen specifikus, kifejezetten a könnyűzenére koncentráló munka még sosem készült itthon. Az eredmények alapján szeretnénk megvizsgálni az intézményes könnyűzenei oktatás lehetőségeit – mondja Andrásik Remo, az Öröm a Zene Nonprofit Kft. igazgatója. A néhány perc alatt megválaszolható kérdőív teljesen anonim, önkéntes, az adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak.

Azt írják: azért fontos, hogy minél többen válaszoljanak az online kérdőívre, mert így kapható a legpontosabb eredmény, másrészt, mert ez a kutatás a szakmáról, annak jövőjéről szól. Korábbi felmérések ugyanis azt mutatják, hogy azokból lesz tudatos zenefogyasztó, aki maga is zenélt vagy tanult zenélni. A kutatást a Hangőr Egyesület, az Öröm a Zene Nonprofit Kft és a Szent György Közhasznú Nonprofit Alapítvány megbízásából a winwinwin Kutató és Tanácsadó Kft. készíti. Az első eredményeket október végén, egy konferencia keretében mutatják be.