2018. október 25. 14:29
Ezek lesznek az RTL saját gyártású sorozatai
A Viacom SVOD-dal jön, Kusturica ötrészes dokusorozatban mesél pornóról, okkultistákról, gasztronómiáról. Hírek, bejelentések a Big Picture tévés szemléről.

Idén is az Akváriumban tartották a Big Picture-t, a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületnek (MEME) konferenciáját, szakmai szemléjét. Ahogy az várható volt, több mindent is bejelentettek a konferencián részt vevő tévés társaságok.

Kusturica a Spektrumon

Az AMC pédául azt, hogy a Spektrum Home-ra már bejelentett beszélgetős műsorok mellett, november 25-én a Spektrumon indul egy másik saját gyártású sorozatuk Volt egyszer egy Vadkelet címmel. A műsor ötrészes lesz, Emir Kusturica lesz a vezetője, és olyan témákat érint benne, mint a pornóipar, a fashionisták, az okkultisták, az újgazdagok, vagy a gasztronómia.

Indul a Paramount+

A Viacom elindítja a több országban már működő Paramount+ és a Nickelodeon Play SVOD-szolgáltatásokat. Az előbbin Viacom portfólió filmjei, realityjei és sorozatait lehet majd nézni, az ígéretek szerint már idén.

Az RTL nagyon beindul a sorozatokkal

Az RTL-től Kolosi Péter vezérigazgató-helyettes is több nagy bejelentéssel készült, hiszen  jövőre három saját gyártású sorozat indul a csatornán.

Az egyik egy telenovella lesz Drága örökösök címmel, horvát formátum alapján, a Contentlab fejlesztésében. A másik egy heti széria lesz Alvilág címmel, amely a holland Penoza, Magyarországon a Fű és fehér por címmel bemutatott sorozat hazai adaptációja. Az Alvilág epizódjait Ujj Mészáros Károly rendezi, Balsai Móni főszereplésével. Ők ketten gyakran dolgoznak együtt, például a Liza, a rókatündérben, illetve legutóbb az X - A rendszerből törölve című filmben. Utóbbi filmnek a Napszállta vagy a Budapest Noir mellett szintén az RTL-en lesz majd a tévés premierje jövőre.

A harmadik, szintén 2019-ben induló RTL-sorozat címe Mellékhatás, ez teljesen magyar fejlesztés lesz a Solaz Mediatol, Tenki Réka és Nagy Zsolt főszereplésével, és a cselekménye a béranya-jelenség körül forog. Rendezője A Tanár című sorozatban is dolgozó Kovács Dániel Richárd lesz, írója Gasztonyi Kálmán.

Gasztrodrámával jön a Sony

A Sony Pictures is teljesen magyar fejlesztésű sorozatot készít Á la carte formátumcímen, amelyet várhatóan 2019 tavaszán mutatnak be a Viasat3-on. A 10 epizódos drámasorozat főrendezője  Herendi Gábor (Kincsem, Társas játék, Valami Amerika), aki rendezőtársával, Szilágyi Fannival dolgozik együtt. Az augusztus óta forgó produkciót a Paprika Studios gyártja, forgatókönyve pedig Búss Gábor Olivér (Üvegtigris), Trunkó Bence (Argo), Divinyi Réka (Csak szex és más semmi) és Rudolf Péter (Üvegtigris) írói közreműködésével készült.