-fi- 2021. szeptember 10. 09:38
Előfizetéses streamingszolgáltatást indít az Arena4
Továbbfejlesztette sporttematikájú szolgáltatását a Network4 Csoport, és az idei NFL-szezon rajtjával egy időben elindítja az ARENA4+ online streaming platformot, amely "Magyarországon korábban nem elérhető, a televíziós csatorna kínálatán túlmutató eseményeket közvetít majd. Kizárólag ezen a platformon lesz elérhető az NFL Red Zone élő körkapcsolás, a MotoGP multikamera funkciója, valamint a Bundesliga-meccseket kiegészítő, látványos statisztikák" - olvasható a csatorna közleményében.

Az október 1-ig ingyenes, utána előfizetéses új szolgáltatásban is kiemelt sportág az amerikaifutball, és a rajongók még szélesebb eseménykínálatból választhatnak majd.  Csak az ARENA4+-on lesz elérhető az NFL Red Zone műsorfolyama, ami a profi amerikaifutball-liga alapszakaszában vasárnaponként este 7-től hétfő hajnal 2-ig jelentkezik. A Red Zone-ban játéknaponként 13 mérkőzés eseményeit lehet nyomon követni, a klasszikus rádiós körkapcsolásokhoz hasonlóan pedig mindig az a pálya kerül fókuszba, ahol éppen érdekes esemény zajlik. 

a Bundesliga mérkőzéseit “gyakorlatilag kommentátorszintű, a képernyőn megjelenő, professzionális statisztikákkal, adatokkal kiegészítve közvetítik. A nézők szinte zavarba ejtő információmennyiséghez jutnak hozzá, egy adott játékosról kis túlzással akár azt is megtudhatják, mi volt a jele az óvodában, de azt biztosan, hogy hány olyan passza volt a meccsen, ami lövést, vagy gólhelyzetet eredményezett” - fogalmaz a csatorna közleménye.

Az ARENA4+-on hamarosan elérhetővé válik a MotoGP multikamera funkciója, amivel a néző a közvetítés kamerái közül a saját igénye szerint kiválaszthatja, összeállíthatja azokat, amelyek számára érdekes képet, eseményfolyamot követnek, tehát, a szurkoló saját adásának rendezőjévé válhat, és ha egy bizonyos versenyző szemszögéből akarja végignézni a futamot, akkor az ARENA4+-on ezt is megteheti.

Szintén az ARENA4+-on látható a Superbike vb, a NASCAR most kezdődő rájátszásának egyes futamai, az IndyCar végjátéka, az angol Championship és a skót Premiership meccsei, de lesznek profi boksz- és MMA-gálák is. A platform videótárában visszanézhető az ARENA4+ saját kínálata, valamint az ARENA4 televízió korábbi közvetítései is. 

Varga Attila a Network4 Csoport online főszerkesztője kiemelte: „Az ARENA4+ a nevében hordozza a lényegét, azaz ez egy pluszszolgáltatás. A hazai piacon eddig ismeretlen, de a világ sport-televíziózásában egyre elfogadottabb modellben nem a lineáris tévé tartalmait közvetítjük online, hanem olyasmit, amit a tévében nem kap meg a néző. Ez az a plusz, ami szerintünk a modern televíziózásban a jövőt jelenti.”