hero
Kreatív 2021. november 18. 17:00
Az olvasás stresszűző képességét emeli ki a Libri karácsonyi kampánya
A kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy az olvasás bárhol képes kiszakítani minket a hétköznapok sodrásából, így lehetőséget teremtve arra, hogy a zsúfolt hétköznapokban is megtaláljuk a nyugalmat.
EZ EGY KAMPÁNYBEJELENTŐ, AMELYET NEM A KREATÍV SZERKESZTŐSÉGE, HANEM A KAMPÁNY KÉSZÍTŐI ÍRTAK. IDE KATTINTVA KÜLDHETSZ TE IS SAJÁTOT!

Kampánycél

A kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy az olvasás bárhol képes kiszakítani minket a hétköznapok sodrásából, így lehetőséget teremtve arra, hogy a zsúfolt hétköznapokban is megtaláljuk a nyugalmat.

A kampány szlogenje: A nyugalom a legszebb ajándék

Kreatív koncepció: 

A Sussex-i Egyetem 2009-es kutatása szerint az olvasás nagy mértékben képes csökkenteni a stresszt, még akkor is, ha csak pár percre mélyedünk bele egy-egy könyvbe. A Libri karácsonyi kampányában arra hívja fel a figyelmet, hogy az olvasás nemcsak a szabadidő eltöltésének egy lehetséges módja, hanem egy olyan tevékenység, ami kiszakít a mozgalmas hétköznapokból, nyugalmi helyzetet teremt, így egyfajta terápiaként is szolgál. A kampány kreatívjain olyan helyszíneket és helyzeteket láthatunk, ahol tökéletes nyugalmat biztosít egy könyv. Egy tömött buszmegálló, egy utasokkal teli vonat, még a nyüzsgő város is alkalmas lehet, hogy az olvasás segítségével teljesen kikapcsolódjunk. 

A kampányról bővebben:

A Libri karácsonyi kampányához kapcsolódó kreatívok és felületek az olvasás fontosságára és az általa teremtett nyugalomra hívják fel a figyelmet. A libri.hu/nyugalom aloldalon a látogatók beleolvashatnak vagy belehallgathatnak olyan új művekbe, mint Bödőcs Tibor, Náray Tamás, Presser Gábor, Fábián Janka vagy Orvos-Tóth Noémi frissen megjelent könyvei. A kötetekből vett részleteket maguk a szerzők olvassák fel. A felolvasásokat nemcsak a weben, de a boltterekben kihelyezett QR-kódok segítségével is meghallgathatjuk, így a hazaúton is élvezhetjük az olvasás nyugalmát.

A Libri az aloldal mellett tíz könyvesboltjában és tizenkét bevásárlóközpontban otthonosan berendezett olvasósarkokat alakít ki annak érdekében, hogy a közönség egy kis időre kiszakadhasson a karácsonyi bevásárlás nyüzsgő forgatagából. A könyvesboltokban azonban nemcsak az olvasósarkok segítik a kikapcsolódást, hanem egy külön ehhez a kampányhoz írt, az elmélyülést segítő zene is a fiatal magyar zeneszerző iamyank jóvoltából.

A könyvkereskedő azokra is gondolt, akik – a könyvek mellett – haza akarják magukkal vinni az olvasópontok nyugalmát, számukra új merchandising-termékek készültek. A Libri Boxokban az olvasás kedvelt kellékeit kapja meg az közönség, egy klasszikus idézettel díszített puha takaróval, egy bögrével és egy illatgyertyával. 

Média: 

A kampány országosan CLP-ken, full branding villamosmegálló-hirdetéseken és egy budapesti épülethálón lesz látható. A kreatívok megjelennek online és nyomtatott magazinokban, illetve hallhatjuk rádióspotokban, valamint a 3 tematikában elkészült 20 másodperces reklámfilmekkel is találkozhatnak majd az olvasók különböző tévécsatornákon. 

PR:

A kampány során a PR a kulturális, marketingszakmai és lifestyle sajtó felé közleményekkel kommunikál. A közlemények kiadásán kívül – egy erős tartalomfejlesztési koncepció keretében – a Libri Magazin felületén Irodalomterápia néven indít új rovatot, valamint egy saját Podcast-csatornát, így hangsúlyozva a kampány üzenetét és kiszolgálva a márka hosszú távú céljait. A Könyvtámasz névvel indított podcast-műsor első vendégei nem kisebb sztárok lesznek, mint Fábián Janka, Orvos-Tóth Noémi és Presser Gábor. A beszélgetéseket Szűcs Péter író, újságíró vezeti, segítségével betekintést nyerhetünk a megszólalók életébe, munkásságába és megismerhetjük frissen megjelenő könyvük kulisszatitkait is.

Közösségi média:

A Libri Könyvesboltok közösségimédia-oldalain az előkommunikáció során a kampányhoz kapcsolódó, aktivitást növelő tartalmakat tesz közzé, a kampány időszaka alatt pedig a kampányra készült aloldal tartalmait, így a hallgatható felolvasásokat és könyvrészleteket emelik ki, ezzel elősegítve az ott megjelent kiadványok népszerűsítését.

A kampány időtartama: 2021. november 15. - 2021. december 15.

Érdekességek:
 

  • A fotózásnak és a reklámfilmforgatásnak három helyszín adott otthon: a Magyar Vasúttörténeti Park, a Libri nyugati téri irodájának tetőterasza, valamint egy, a budafoki Városháza téren található buszmegálló. Az álló és a mozgóképi anyagok elkészítése mindössze egy-egy napot vett igénybe. A reklámspotokat Hartung Attila rendezte, aki már korábban is közreműködött a könyves cég 2017-es karácsonyi kampányában, valamint a 2018-as Libri irodalmi díjak videóspotjában.
  • A Libri új podcast-csatornáján hallható Könyvtámasz című műsor vezetője Szűcs Péter, aki Dharma című könyvével hívta fel magára az olvasók figyelmét. Az író-újságíró több éves rádiós tapasztalattal a háta mögött vezeti a beszélgetéseket.

További információ ide kattintva.

Ha érdekelnek a rkelámok és az alkotók listája, regisztrálj ingyenesen, mindössze egy email cím megadásával a Kreatívon!

A TELJES CIKK CSAK ELŐFIZETŐINK SZÁMÁRA ELÉRHETŐ. KÉRÜNK, LÉPJ BE A FELHASZNÁLÓNEVEDDEL!