hero
Nagy Zsolt 2021. december 02. 14:48
Eladta a turizmussal foglalkozó üzletágát a Professional Publishing Hungary
Januártól más tulajdonosi körhöz kerül a turizmussal foglalkozó kiadványok szerkesztősége.

2022. januárjától megválik a turzimus üzletágától Magyarország legnagyobb szaklapkiadója, a Kreatívot is tulajdonló Professional Publishing Hungary Kft. 

Az üzletág termékeinek célcsoportja elsődlegesen az utazási irodák, utazásszervezők, szállodaipari szakemberek, idegenvezetők, légitársaságok és transzfer cégek, turisztikai marketingesek, TDM-szervezetek, szakmai szövetségek. A felvásárlás érinti az online és a print lapot és a Turizmus Akadémia rendezvénysorozatot és a gasztronómia területét.  

Az új tulajdonos az Anjou Magyarország Kft. lesz, akik a Privátbankár és a Menedzser Fórum, a Piac&Profit online és print magazin, továbbá az életforma.hu magazin tulajdonosai is egyben.

A Kreatívnak Ács Zsuzsa, az Anjou Magyarország Kft. ügyvezetője a felvásárlásról azt mondta: “A turizmus perspektivikus ágazat, a megvásárolt termékek jól illeszkednek a prémium közönséget kiszolgáló tartalmak közé. Pénzügyi szempontból fontos volt az időzítés is, bízunk abban, hogy egy kevésbé kedvező időszak után az ágazat újra felfutásnak indul.”  Az ügyvezető azt mondta, a meglévő szerkesztőségre kívánnak támaszkodni a továbbiakban is, de a szinergiákat az egyes lapok között mindenképpen szeretnék kihasználni mind a forgalomterelés, mind a tartalmak kölcsönös színesítése révén. 

"Szeretném megköszönni a kollégáimnak az éveken át tartó lelkiismeretes és szakmai munkát, biztos vagyok benne, hogy az üzletág jó kezekbe került - mondta a Kreatívnak Vándor Ágnes, a Professional Publishing ügyvezető igazgatója.