hero
Bicsérdi Ádám 2021. május 06. 14:32
Ed Sheeran beszállt a focibizniszbe, mezszponzor lesz
Az Ipswich Town férfi és női csapata feszít majd a titokzatos mezben.

Ed Sheeran egy teljes szezonra szóló szerződést kötött az Ipswich Town FC-vel, így az előadó lesz a jelenleg az angol harmadosztályban szereplő klub mezszponzora.

A csapat mezein Sheeran (még) titokzatos üzenetét szimbólumok mögé rejti, amely alatt a tour felirat szerepel. A szimbólumokról Sheeran egyelőre csak annyit mondott, minden idejében kiderül majd valódi jelentésükről.

Forrás: Ipswich Town FC

A korábban a Szigeten is fellépő előadó egyébként eddig is az Ipswich Townnak szurkolt, rendszeresen feltűnt a klub mérkőzésein is, és koncerteken is viselte már kedvenc klubja mezét.

Az sem véletlen, hogy épp most lép elő szponzorként, hiszen az Ipswich Town nemrég amerikai befektetők tulajdonába került, amitől a klub szurkolói valószínűleg jobb eredményeket várnak a jövőben. (Csak aztán nehogy olyan rosszul alakuljon a viszony, mint a Manchester United-fanok és a tulajdonos Glazer-család között jelenleg.)

Nem ez persze az első eset, hogy egy sikeres előadó kedvenc csapata mögé áll, a BBC gyűjtése alapján voltak már ilyen pop-foci házasságok korábban is, például: 
 

  • a Fontaines D.C a Bohemiansnek segít be
  • a Goldie Lookin' Chain a Newport Countynak
  • Jake Bugg a Notts County szponzora
  • a Super Furry Animals a Cardiff Cityt támogatja
  • a The Libertines a Margatenek segített
  • a Wet Wet Wet pedig a Clydebank mezén tűnt fel.

A Classic Football Shirts is összeszedett néhány elég jó kollabot a múltból:


(A nyitókép forrása: 123rf.com)