-fi- 2021. június 08. 09:52
Creative Systems néven indított új divíziót a Mediacom
Az új divízió célja, hogy az adat-, média- és kreatívterületek összehangolásával a kommunikációs ügynökség hatékonyabban támogassa az ügyfelek üzleti céljait.

Creative Systems néven indított új globális divíziót a Mediacom, „amely a médiát, a technológiával megtámogatott kreativitást és az adatokat integrálja nagy egésszé, hogy elősegítse a márkák üzleti sikereit” – áll az ügynökség közleményében. A Creative Systems a hálózaton belül elsőként az amerikai és az ausztrál piacon indult el, majd erre alapozva folyamatosan vezetik be a többi piacon is.

A Mediacom nemrégiben jelentette be új „Seeing the bigger picture” pozicionálását, és ennek jegyében az új divízió elindítása számos adatalapú kreatívtermék bevezetésével is együtt jár. Az Adressable Creative szolgáltatás lényege például az, hogy a személyre szabott, célozható médiafelületeken személyre szabott, célozható kreatívok használatát teszi lehetővé, ezzel jelentősen növelve a kampányok teljesítményét. A Creative Analytics pedig egy mesterséges intelligencia alapú eszköz, amely lehetővé teszi annak a megértését, hogy mely hirdetések működnek és melyek nem, és ezekből hosszabb távon használható tanulságokat épít, ami szintén hatásosabbá és hatékonyabbá teszi a márkakommunikációt.

Ehhez kapcsolódó fejlesztés a MediaCom Play is, amely gaming területen kínál full-service szolgáltatást. A játékpiac jelenleg a leggyorsabban bővülő szórakoztatóipari szegmens, és a csapat ahhoz kapcsolódóan látja el az ügyfeleket tanácsokkal, hogyan lehet a gaming szegmensben hatékonyan beruházni, és mely megoldások, formátumok a legcélravezetőbbek. A MediaCom Play New Yorkban és Sanghajban hoz létre regionális központokat.

A Creative Systems ezen túlmenően számos olyan kreatívszolgáltatást kínál, amelyeket az ügyfelek korábban a MediaCom Beyond Advertising divízió égisze alatt érhettek el. Ezek közé tartoznak a speciális médiapartnerségek, az influencer marketing, a SEO, valamint a sport és szórakoztatás terület – írja az ügynökség.