hero
Nagy Zsolt 2021. július 30. 11:43
Beröffenti az állam a falunap-generátort, milliárdokat költenek el ősz közepéig
40 nagyvárosi rendezvény, 216 kisvárosi mulatság és 100 falunap jön ki belőle.

A koronavírus miatt a tavalyi évben számtalan rendezvény maradt el, emiatt a kormányzat úgy döntött, hogy most kipörgeti a két hullám közti időszakban, amit csak lehet. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint 2021 augusztusa és októbere között közel 8 milliárd forintot önt az állam külünböző méretű rendezvényekre, hogy itthon mindenki érezze az összetartozást.  A szöveg szerint ugyanis: „a közösségi élet újraindítását és az összetartozás-érzés erősítését szolgáló könnyűzenei események és rendezvények, koncertek minél nagyobb számban történő megvalósulása, továbbá az előadó-művészeti és rendezvényszektor segítése aktív állami feladatvállalást és támogatást igényel”.

Ez 40 nagyvárosi eseményt és nagykoncertet, 216 kisvárosi eseményt és koncertet, valamint 100 falunap jellegű eseményt jelent.

A rendezvénysorozat részletes kidolgozása a Magyar Turisztikai Ügynökség feladata, a szöveg szerint hétfőig van rá idejük, és közel 5 milliárd többletforrást különítenek el a költségvetésben a projektre. A 444 információi szerint további 2,8 milliárd forint jut dedikáltan falunapok szervezésére, így közel nyolcmilliárd forint érkezik a rendezvényes szektorba. 

 

A borítókép illusztráció.