-fi- 2021. szeptember 17. 13:02
Az AMC közvetíti idén az Emmy-gálát
Szeptember 20-án hajnalban élőben, este szerkesztve is közreadják a díjátadót.

Az AMC tévétársaság bejelentette, hogy náluk, az azonos nevű csatornán lesz látható élőben a 73. Emmy-gála közvetítése.

A közvetítés szeptember 20-án hajnalban kezdődik, és az esti főműsoridőben egy egyórás szerkesztett változattal is készül a csatorna, amelyben a díjátadó legfontosabb pillanatait idézik fel. Ez az első alkalom, hogy az AMC Közép-Európában, így Szlovákia, a Cseh Köztársaság, Románia, Szlovénia, Horvátország és Szerbia mellett Magyarországon is élőben jelentkezik az Emmy-gálával.

Idén az Emmy-t ismét közönség előtt tartják, a Los Angeles-i Microsoft Theatre-ben. A házigazda a komikus Cedric The Entertainer lesz. A gála kezdése magyar idő szerint szeptember 20. Éjjel 1 órakor a vörös szőnyeges bevonulás lesz képernyőn, a díjakat 2:00 és 5:00 óra között adják át. Aznap este 22:00 órakor egyórás összefoglalót ad az AMC, hogy a legjobb pillanatokról senki ne maradjon le. A magyar nézőket két filmes szakértő segíti, Balázsy Panna és Szirmai Gergely. 

Az AMC a szeptember 20-i napot teljes egészében díjazott filmeknek szenteli. Olyan sztárok és alkotások kerülnek képernyőre, akik vagy amelyek Emmy-, Golden Globe- vagy épp Oscar-díjasok. Így az Emmy-díjas Sarah Michelle Gellar-t a Segédszerkesztőnő megosztaná („Suburban Girl”) című filmben láthatjuk. John Travolta a Szóljatok a köpcösnek! („Get Shorty”) film főszereplője lesz – Travolta ezért az alakításáért megkapta a Golden Globe-díjat. Az este filmje a Napos Oldal („Silver Linings Playbook”) – amely Jennifer Lawrence-nek meghozta az Oscar-díjat 2013-ban. 

A 73. Emmy-gála az amerikai főműsoridős televíziós műsorok legjobbjait díjazza azon programok közül, amelyek 2020. június 1. és 2021. május 31. közt voltak képernyőn. Az Emmy-díj a szakma egyik legnagyobb elismerésének számít: a díjak odaítéléséről a mintegy húszezer tagot számláló Amerikai Televíziós Akadémia tévés szakemberei döntenek.