hero
-fi- 2021. július 20. 14:22
A Városligetbe költözik az RTL Magyarország
A Wing által felújított Liget Center és Liget Auditórium épületeket bérli ki 2024-től hosszú távra a tévétársaság.

Hosszú távú bérleti szerződést kötött a Wing és az RTL Services Kft., a Magyar RTL Televízió Zrt. szolgáltató cége a Liget Center és a Liget Auditórium irodaházak közel kilencezer négyzetméter alapterületű épületegyüttesére. A Városligettel szemben, teljesen az RTL igényeire szabott műemléki felújítás, valamint fejlesztés eredményeként 2024-re kialakuló épületkomplexumba költözik az RTL Magyarország központja és hírstúdiói - olvasható a társaság közleményében. 

A vállalat hosszútávon hibrid munkavégzésre rendezkedik be, melynek során a kollégák az irodában töltött munkanapok mellett otthonukból is dolgoznak. Az irodaépület kialakítása így nem csupán a legújabb trendeknek megfelelően zajlik majd; a vírushelyzet után levont tapasztalatok alapján, az átalakult igényekhez és az új munkafolyamatok sajátosságaihoz igazodva egy teljes mértékben modern munkakörnyezet kerül kialakításra open office jelleggel, a különböző részlegek számára dedikált, de jól elkülöníthető területekkel, shared desk rendszerrel.

Hírműsorok itt, szórakoztató műsorok máshol

A Liget Auditórium épületében kap helyet az RTL hírigazgatósága és a hírstúdiók, viszont a szórakoztató műsorokat más helyszínen lévő stúdiókban gyártják majd. Ugyanitt kávézóként újul meg a hajdani kongresszusi épület büféje, valamint a tervek szerint a Reggeli című magazinműsort is innen sugározzák majd.

A Liget Center irodaépület Dózsa György út felé tájolt földszintjén közösségi teret, kávézót, továbbá úgy nevezett, Experience Centert és Visitor Lounge-ot hoz létre a fejlesztő, amelyek a vendégek és üzleti partnerek számára nyújtanak majd lehetőséget találkozók és bemutatók bonyolítására, illetve a várakozásra.

A költözés előkészítésének első fázisában az RTL Magyarország jelenlegi székházában az új térkoncepciók tesztelése történik a munkatársak bevonásával. A visszajelzések alapján három építész stúdió munkája közül választja majd ki a vállalat az új székház belsőépítészeti kivitelezőjét.

„Az RTL Magyarország Budapest belvárosának egyik leggyorsabban fejlődő részébe, egy műemléki, de a modern igényeknek mindenben megfelelő irodaházba költözik 2024-ben. Mindez nemcsak azt jelenti, hogy modern médiavállalatként és technológiai cégként egyre nagyobb figyelmet fordítunk a hibrid munkavégzéshez szükséges korszerű munkaterek kialakítására, de egyben szimbóluma is az RTL elköteleződésének: hosszútávon, a hazai hagyományokra építve, de mindenkor a legmodernebb eszközökkel szeretnénk jelen lenni a magyar piacon” – mondta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.