-fi- 2021. június 08. 14:26
A Pöttyös és a MOB olimpiai szurkolói programot indított
A Magyar Olimpiai Bizottság és a Pöttyös közösen indította útnak Igazi Büszkeségek címmel országos szurkolói programját. Az együttműködés célja, hogy megismertesse a nagyközönséggel a 2021-es tokiói olimpiára készülő magyar sportolókat,  összekovácsolja a rajongótábort, biztassa és támogassa a versenyzőket a felkészülés utolsó hónapjaiban.

„A Pöttyös Magyarország legkedveltebb márkájaként több mint 50 éve része a magyar hagyományoknak. Ahogyan a Pöttyös Túró Rudiért, az olimpiai játékokon részt vevő hazai csapatért is egyszerre dobban a szívünk. A hagyományt azonban nem csak őrizni, teremteni is lehet: 2016-ban ezért kezdtük el a közös munkát a Magyar Olimpiai Bizottsággal, és fejlesztettük ki közösen a szurkolói kártyasorozatot.” – mesélt az együttműködés hátteréről Szautner Péter, a FrieslandCampina Hungária vezérigazgatója.

A Pöttyös idén is a Magyar Olimpiai Csapat Partnereként támogatja a magyar sportolókat. A Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen létrehozott, most bejelentett Igazi Büszkeségek szurkolói program a Pöttyös márka kedveltségét, elérését kihasználva szeretné megismertetni a hazai sportolókat. A 176 darabból álló, új szurkolói kártyacsomag lapjain az olimpiára készülő versenyzők mellett magyar sportlegendák és fiatal élsportolók is helyet kaptak. 

Míg a korábbi, 2016-os kiadásban a sportolók eredményein volt a hangsúlyt, most színes, személyes érdekességekkel is kiegészült a kártyák tartalma. A 360 fokos Igazi Büszkeségek kampány célja, hogy az olimpia kezdetére minden Pöttyös-rajongóból vérbeli szurkolót kovácsoljon – írja a közlemény. A tervek szerint az aktivitás során 22,5 millió kártya talál majd gazdára, mintegy 2 millió magyar háztartásba juttatva el olimpikonjaink hírét.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint erre az erőre és támogatásra már a verseny előtt is nagy szükség van: „Az olimpiára készülő sportolóink számára a verseny előtti utolsó hónapok a legembertpróbálóbbak. A szurkolói kártyacsomaggal és a Pöttyös Túró Rudikon elhelyezett „Hajrá Magyarok!” felirattal üzenjük sportolóinknak, hogy velük vagyunk, izgulunk értük, szorítunk nekik.”

A „Hajrá Magyarok!” Pöttyös Túró Rudik 2021. június elejétől kerülnek a boltok polcaira. A szurkolói kártyacsomagok ugyancsak ekkortól elérhetőek a Pöttyös Túró Rudi multipackokhoz csomagolva, de külön, vagy a szurkolói albumcsomag részeként is megvásárolhatóak.