hero
gy.zs. 2022. január 28. 12:10
A Playboy elhatárolódik Hugh Hefnertől
Ez a Playboy már nem az a Playboy – mondja a cég.

Néhány napja mutatták be azt a tízrészes dokusorozatot, amiben Hugh Hefner egykori barátnői és bennfentesek beszélnek arról, milyen volt a Playboy villa belülről. Az talán senkit nem lep meg, hogy a sorozat cseppet sem tüneti fel jó fényben a híres/hírhedt rezidenciát és annak fejét. A sorozatban a Playboy-alapító Hefnert azzal vádolják, hogy szexuális erőszakot követett el nőkön, többek között bedrogozta őket és visszaélt a helyzettel, valamint az ismerőseinek is szabad utat engedett, hogy kihasználják a lányokat. Emellett a mértéktelen drog –és alkoholfogyasztás is a villalakók életének szerves része volt, olyannyira, hogy az egyik beszámoló szerint még a kutyák is függővé váltak, annyira sok kokaint nyaltak fel a földről.

A vádakat természetesen a Playboy sem hagyhatta szó nélkül, egy nyílt levélben határolódott el a brand alapítójától. Mint írják: a mostani Playboy már nem a Hefner-féle Playboy (a Hefner családnak már nincs is köze a vállalathoz), és kiemeli; ma már a cég dolgozóinak 80 százaléka nő. „Készen állunk rá, hogy szembenézzünk az örökségünk azon részeivel, amelyek nem tükrözik a mai értékrendünket” – írják, valamint azt is hozzáteszik, maximálisan támogatják a nőket, akik Hefnert vádolják.

Hugh Hefner 1953-ban alapította a magazint, ami kezdetben havonta, majd kéthavonta, végül negyedévente jelent meg. A lap 2020-ban teljesen megszüntette a print kiadványát, már csak online érhető el.

Borítókép: Playboy Facebook