hero
Nagy Zsolt 2021. május 18. 16:05
A nyomornegyed klasszikus zenészei írtak zenét a Sao Pauló-i  focibajnokságnak
Csak a focival lehet a címlapokra kerülni Brazíliában, ezért a zenekar úgy döntött, hogy a pálya felől közelíti meg a hírnevet.

Az  Orchestra Game Changerben egy bajnokság hivatalos dalának megszületését mutatják be.  Mivel a Sao Pauló-i Paulista labdarúgó bajnokságnak eddig nem volt hivatalos zenéje, Brazíliában meg amúgy is nehéz címlapra kerülni, ha nem fociról van szó, a zenekar úgy döntött, hogy a foci hátán szerez magának egy kis PR-t. 

A Center for Music-ot Silvio Baccarelli hozta létre 1996-ban Brazília második legnagyobb nyomornegyedében, Heliopolisban. A központ azóta több ezer gyerek számára biztosított hozzáférést a zenei tanulmányokhoz, és mellesleg egy világhírű zenekart is kinevelt magából. A Sinfonica Heliópolisről egyébként azt tartják, hogy ez az egyetlen olyan szimfonikus zenekar a világon, mely a szegénysorban élő latin amerikai közösségben, önszerveződő módon született. 

Amikor meghallották, hogy a Sao Pauló-i ligának nincs saját zeneszáma, megragadták a lehetőséget. A Hungry Man Productions segítségével felkérték a Hollywoodban már szép karriert befutott, brazil származású Antonio Pintot, hogy segítsen a zenekarnak elkészíteni egy bevonuló zenét a bajnoksághoz.

 Az elkészült műnek hála a zenekar korábban nem látott reflektorfénybe került, a nemzetközi sajtó is imádta a projektet, az első meccs után körülbelül 690 ezer dollár értékű médiamegjelenést könyvelhettek el.