-fi- 2021. december 01. 09:20
A Nestlé Szerencsnek ajándékozta a Szerencsi kakaó védjegyét
A Nestlé Hungária Szerencs városnak adományozza Szerencsi kakaópor védjegyének tulajdonjogát – jelentették be a felek az erről szóló megállapodás hivatalos aláírásakor. A szerződés értelmében a cicás kakaóport a jövő évtől a Szerencsi Bonbon Kft. gyárthatja és forgalmazhatja majd.

Stílszerűen egy cicás bögrényi kakaóval koccintottak a Nestlé, Szerencs város és a kormány képviselői arra a megállapodásra, amelynek értelmében a svájci FMCG-óriás ingyen és bérmentve átadja Szerencs városának a 90 éves Szerencsi kakaópor védjegyének tulajonjogát. A védjegy használati joga már 2018-ban a városhoz került.

„Rendkívül nagylelkű ez a gesztus a Nestlé Hungária részéről, hiszen megerősít bennünket abban, hogy városunk a jövőben is büszkén ápolhatja tovább a csokoládé- és kakaógyártás hagyományait”  – fogalmazott a megállapodás hivatalos aláírását követően Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere, utalva arra, hogy 2018-ban a Nestlé a Szerencsi Bonbon Kft.-re ruházta át a tulajdonában lévő Szerencsi védjegy édesipari termékekre vonatkozó használatának jogát. Ez a megállapodás egészült ki a mai napon azzal, hogy az édességek mellett a Szerencsi kakaópor védjegye is visszakerül Szerencsre.

Noszek Péter ügyvezető igazgató szerint a Nestlé Hungária örömmel járul hozzá ahhoz, hogy a Szerencsi csokoládé és kakaópor tovább öregbítse a város hírnevét. Noszek Péter hangsúlyozta: „az elmúlt évek bővítéseinek, fejlesztéseinek köszönhetően a szerencsi gyár éves kapacitása meghaladja a 40 ezer tonnát, amivel a Nestlé meghatározó, 30 exportpiacot ellátó kávé- és kakaóitalpor gyártási központja Kelet-Közép-Európában.” 

A mostani megállapodás értelmében 2022-től a Szerencsi Bonbon Kft. gyárthatja és forgalmazhatja majd a cicás logóval ellátott Szerencsi kakaóport.