hero
BFÁ 2021. szeptember 23. 11:45
14 perc jut a miniszterelnök-jelölteknek az RTL Klub vitaműsorában
A lineáris csatorna mellett az RTL Most+ felületén is élőben lehet majd követni a vitát.

Az RTL Magyarország mind lineáris csatornáin, mind digitális felületein élőben közvetíti az előválasztáson induló minszterelnök-jelöltek nyílt vitáját.

A szeptember 24-én 18 óra 30 perckor kezdődő, élő vitaműsor a jelöltek álláspontjainak ütköztetése révén szeretné segíteni a nézőket abban, hogy választani tudjanak közülük. A tervezett témák között szerepel a járványkezelés, a rezsicsökkentés, a szociális rendszer. De szóba kerülnek majd a kisebbségek jogai is. A műsor moderátora Rábai Balázs lesz. 

A másfél órás vitát az RTL Klub élőben sugározza. Az érdeklődők a miniszterelnök-jelöltek vitáját online is nézhetik az RTL Most+ platformon keresztül.

A nettó 85 perces adásidőből 70 percet egyenlő arányban (fejenként 14 perc) osztanak el a résztvevők között. Mindenki idejét folyamatosan mérni fogják. Ezt a jelöltek, a műsorvezetők és a nézők is követni tudják majd. A résztvevők maguk döntik el, hogy melyik kérdésre milyen hosszban reagálnak. A műsor készítői ügyelni fognak arra, hogy senki ne használhassa fel egyben a 14 perces időkeretét, mert azzal a vitaműsor értelmét veszítené. Ha az egyik jelölt mondandóját egy másik jelölt közbeszólással megszakítja, akkor az eredetileg beszélő órája leáll, a közbeszóló órája pedig elindul. A 14 percen túl a műsor végén minden jelöltnek további egy perc áll majd rendelkezésre, hogy kortesbeszédet tartson. 

Az előválasztási vita miatt aznap a megszokottnál rövidebb kiadással jelentkezik a 18 órakor kezdődő RTL Híradó, emellett kivételesen elmarad a hírműsor után jelentkező Fókusz.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek korábbi vitája az ATV-n 318 ezer nézőt kötött le a lineáris csatorna előtt.