hirdetés

Az egyetemisták toborzása volt az EFOTT igazi slágere

Idén is kilátogattunk az EFOTT-ra – lánykori nevén: Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója –, megnéztük, mely cégek és márkák települtek ki, illetve milyen üzenetekkel, aktivitásokkal készültek a fesztiválra. Sokan a hr-es szemléletet képviselték, és hagyományosan felbukkant néhány olyan márka is, amelyeknek nem terem babér a szigetes fesztiválokon. Rengeteg kép és szavazás!

hirdetés

A legfontosabb, évről-évre erősödő benyomásom, hogy ezen a fesztiválon egyre inkább hot-topic lett a hr, a munkaerő-toborzás. A kecskeméti Mercedes gyártól kezdve a Hungarocontrolon és Alcatelen át a British Telecomig és Melódiák iskolaszövetkezetig rengeteg emberhiánnyal küzdő nagyvállalat, munkaerő-kölcsönző és hr-szolgáltató vonult ki a fesztiválra, hogy diákok vagy pályakezdők elérhetőségét, cv-jét begyűjtse, adott esetben a helyszínen leinterjúzza őket. Volt egy külön toborzó udvar, ami a Zyntern Karrier Zone nevet viselte, és ott volt a Citi Karrier Színpad is, ahol napközben szakmai beszélgetések zajlottak.

A fenti folyamatban nyilván szerepe van az EFOTT jelentős részben egyetemistákból álló törzsközönségének, illetve annak, hogy a vendégek többsége – ellentétben a Szigettel például – a fesztiválszínpadok lebontása után sem ül fel egy Amszterdamba, Brüsszelbe vagy Londonba tartó Ryanair-járatra, hanem visszamennek Budapestre, Szegedre és Pécsre, hogy a nyári szünet után gyakornoki helyeket, vagy szakmai pályájuk első állomását keressék.

Emellett hagyományosan felbukkant néhány olyan márka is, amelyeknek nem terem babér a szigetes fesztiválokon. Volt saját színpada a Pepsinek, és több helyszínen jelent meg a Bomba energiaital is, a Rauch pedig ismét a strandon nyomult, valamint a nagy partisátrat szponzorálta.

A most általunk bemutatott körkép természetesen nem teljes, nem is lehetne az, hiszen rengeteg márka képviseltette magát az idei EFOTT-on is. Ez egy szubjektív válogatás olyan megjelenésekből, amelyek az átlagosnál érdekesebbek, meglepőbbek, vagy egyszerűen csak szebbek voltak. Kihagytam belőle azokat is, amiket már többször láttam az elmúlt években.

Szerintetek melyik volt a legjobb? Szavazzatok egytől tízig a megjelenésekre! Ha még időben találkoztok ezzel a cikkel és kint vagytok az EFOTT on, akár élőben is lecsekkolhatjátok. A 2018-as EFOTT hétfő reggelig tart, a szavazás kedd délig.

Bármelyik képre kattintva galéria nyílik, ahol még több fotót nézhettek meg!

 

Lidl

Ahogy az Aldi a Szigeten, úgy a Lidl az EFOTT-on lett a fesztiválozók kedvelt bevásárlási helye, ahol napközben 1150 forintos ebédmenüt lehetett kapni.

A szavazást lezártuk.

 

Hiventures

A kockázatitőke-befektető cég jelenléte némileg talányos egy ilyen fesztiválon, mindenesetre imidzskampánynak abszolút elment a pénzgyűjtő automata ötelete, ahol ajándékokért lehetett gyűjteni a játékpénzeket, és folyamatos volt nála a sorbanállás. Időközben egy Facebook-olvasónk jelezte, hogy ennél konkrétabb volt a dolog, mert kifejezetten a startup-karrierben gondolkodó fiatalokkal akart ismerkedni a Hiventures.

A szavazást lezártuk.

 

Diákhitel

A fesztivál állandó résztvevője az állami hitelintézet, van is helye egy EFOTT-on. Idénre egy szivacshusáng-párbajjal készültek, ahol mindig küzdött valaki.

A szavazást lezártuk.

 

Rauch

A Rauch hagyományosan a strandon nyomult, valamint a nagy partisátrat szponzorálta. A strandon komoly sorbanállás volt, hogy az emberek bejuthassanak a miniarénába, ahol a saját zenéikre táncolhattak és füstgép is volt. Aztán ott volt még a nagy Rauch partiaréna is.

A szavazást lezártuk.

 

Mercedes

Itt sem a termékkommunikáción volt a hangsúly, szóval nem az alapfelszereltségben 10 millióról induló Merci A-osztály modelljeit akarták értékesíteni fősulisoknak, hanem munkarőt toboroztak a kecskeméti gyárba.

A szavazást lezártuk.

 

Cognizant

Élőcsocsóval készült az IT-tanácsadó cég a fesztiválra.

A szavazást lezártuk.

 

Rossmann

A Beauty Land ismét egy komplex kitelepülés volt a Rossmann részéről, ahol volt pihenő lounge, zenés programok, és a délután vége felé a lányok sorban álltak a profi sminkeseknél és fodrászoknál, akik kicsinosították őket az esti bulira. Az óriásrúzs és szempillaspirál is jól nézett ki.

A szavazást lezártuk.

 

T-Systems

A Telekom csoport IT-szolgáltató és -tanácsadó leánya is toborzási céllal volt kint, VR- és egyéb aktivitásokkal, játékokkal készültek, a cél a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek bemutatása volt. Amikor épp ott jártunk, már nem játszott senki, viszont a szervezők elmondása szerint a másnapi időpontok is beteltek már a kupola alatt. Ezen kívül idén a T-Systems márkázta a nagyszínpadot is.

A szavazást lezártuk.

 

Hungarocontrol

Megtekinthettük az kormányzati pixisből kiesett Trinity ügynökség vélhetően egyik utolsó állami cégtől érkező megbízását. Merthogy a Hungarocontrol helyszínét a Trinity csinálta, kint jártak vele a Volton is, és még a Szigeten is ott lesznek, úgy tudjuk, a fesztiválszezon végével fut ki a szerződésük. A légiirányító cég a tavalyi fesztiválokon egy hatalmas irányítótoronnyal volt jelen, idén egy ennél is komplexebb mejelenéssel érkeztek. Ez egy igazi dodgempálya volt, ahol a lenti versenyzőket fentről irányították a társaik, hogy felvillanó körökre navigálják a repülő formájúra dizájnolt kisautókat. Ezzel elvileg már adataikért cserébe tesztelték is az esetleges jövendőbeli légiirányítók navigációs készségeit.

A szavazást lezártuk.

 

Mol

A Mol helyszíne szép volt, bár látszólag nem történt sok esemény, vittek ki Bubi-bringákat, Limo-kocsikat, a fiatalok ezek mellett heverésztek a pamlagokon.

A szavazást lezártuk.

 

Zyntern Karrier Zone/Citi Karrier Színpad

Itt a már említett hr-es tömörülés, amely a Zyntern Karrier Zone nevet viselte, és ugyanott volt a Citi Karrier Színpad is, ahol napközben szakmai beszélgetések zajlottak.

A szavazást lezártuk.

 

Pepsi

A Pepsi fő jelenléte az egyik színad márkázása volt, a háttérben egy nagyon komoly busszal. Illetve Pepsi termékeket lehetett kapni üdítőként is a pultokban.

A szavazást lezártuk.

 

Bomba

Wakeboard-pálya, saját színpad, körbár, ezek voltak a Bomba jelenlétének fő elemei.

A szavazást lezártuk.

 

Berentzen

Tanakodtunk azon, hogy miképp is passzol ehhez a kicsit gejl likőrhöz a metálszínpad, aztán arra jutottunk, hogy egy igazi rockernek mindegy, hogy mit iszik, szóval végülis miért ne? Viszont a fekete ruhások legalább szép színes dekoráció előtt pogózhattak.

A szavazást lezártuk.

Szerényi Szabolcs, főszerkesztő-helyettes
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!