hirdetés
hirdetés
hirdetés

Újra elsötétülhet a Tv2

Akár el is sötétülhet a Tv2 a csatornán futó Édesnégyes című műsor miatt. Szalai Annamária a legszigorúbb szankciót ígérte, amennyiben a lakossági panaszokban kifogásolt jogsértések igaznak bizonyulnak.

hirdetés

Vizsgálatot indított a Tv2 ellen a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) a csatorna Édesnégyes című műsora kapcsán. A hatóság közleménye szerint az elmúlt hetekben számos nézői panasz érkezett, melyekben a minden hétköznap 19 órai kezdettel futó műsor epizódjait kifogásolták.

A bejelentések elsősorban a műsorban elhangzó trágár kifejezéseket panaszolják, illetve azt, hogy a jelenetek folyamatosan és közvetlen módon utalnak a szexualitásra, ugyanakkor a televízió a műsort tizenkét éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlottnak sorolta be. Ráadásul a műsort olyan idősávban sugározza a Tv2, amikor még rengeteg gyerek ül a képernyő előtt.

A panaszok alapján a Műsorfigyelő és -elemző Szolgálat elkészíti a vizsgálati jelentését, melyet a jogi igazgatóság értékel és javaslatot tesz a lehetséges szankciókra, mely a hasonló jellegű eseteket figyelembe véve pénzbírság vagy elsötétítés lehet. A konkrét szankcióról az októberben felálló Médiatanács fog dönteni.

A közlemény hozzáteszi: „Szalai Annamária, a hatóság elnöke a jogszabályokat tiszteletben tartó, gyors és korrekt vizsgálatot ígért az ügyben. Amennyiben a jogsértés bebizonyosodik, úgy a törvény adta keretek között lehetséges legszigorúbb szankció kiszabását kezdeményezi.”

A csatornánál nem először fordul elő elsötétítés, volt erre példa tavaly is, de a konkurenciánál is előfordultak komoly szankciók.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Indul az HBO Max globális kiterjesztése, ennek részeként az HBO márka alatt Európában futó D2C-szolgáltatások is egységes ernyő alá kerülnek.

Az idei év tökéletes választás a poklok urának, jól is érzik magukat együtt. 

Ebben az évben a döntőbe jutott 47 pályamű közül a legtöbb döntős a Társadalmi célú kampányok – CSR - Márkák, vállalatok /doing good kategóriában született.

Eltűnt az Index impresszumából az Ivermektin nevű vegyületet a koronavírusra hatásos gyógyszerként feltüntető Molnár Dávid neve.

A discovery+ globális terjesztése 25 országban indul, a Discovery márkáinak és partnereinek – például a BBC, az A&E és a Group Nine – több mint 55 ezer epizódjával és az Eurosport tartalmaival, köztük az olimpiai közvetítésekkel.

hirdetés
hirdetés

Felfrissített kategóriarendszerrel a Kreatív digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye 2020-ban! Célunk megtalálni a legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és online megoldásokat a magyar piacról idén is!