hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiszárad a Duna World

Három hónapot élt a Duna Autonómia helyén indult Duna2, majd most már Duna World, de az ambiciózus tervekkel ellentétben nem kulturális csatorna lesz, hanem ismétlőgép. 

hirdetés

Ahogy azt eddig is tudni lehetett, hónapos működés után január elsején megszűnik a Duna2, helyette arculatváltással jön a Duna World, csakhogy nem lesz egyéb mint egy papagájcsatorna, mivel szinte csak ismétlések lesznek rajta – derül ki az Index cikkéből.
Pedig a csatorna műsorstruktúrájában az ismétlések, az ismeretterjesztő filmek mellett eddig valóban szerepeltek színházi és koncertközvetítések, de ez utóbbiak száma meg sem közelítette az Ókovács által elődnek tekintett Arte és Mezzo kínálatát. Volt viszont minden hétköznap este saját kulturális vitaműsora, Éjjeli őrjárat néven, melyet először Veiszer Alinda és Teszári Nóra vezetett.

Mint azt mi is megírtuk, Teszári Nórát korábban úgy küldték el a közmédiában lezajlott második csoportos létszámleépítés keretében november közepén, hogy közben óriásplakátokon reklámozták vele a csatornát. Teszári Nóra helyére Al Ghaoui Hesna, a köztévé külpolitikai riportere ülhetett be, de csak kevés adásban szerepelt, az Index információi szerint legalább egy hete nem vettek fel új adást.

Az Éjjeli őrjárat megszűnéséről az Index szerint jó ideje keringenek pletykák, egyes verziók szerint azért kellett a csatornával együtt a műsort is megszüntetni, mivel állítólag túl liberálisan akarták kezelni a kultúrpolitikai kérdéseket. Kembe-Sorel Arthur, a műsor novemberben Teszárival egy hullámban kirúgott riportere az Indexnek ezzel kapcsolatban elmondta, "a szubkultúrának ki kellett maradnia a műsorból, mivel ezek nem fértek bele abba az eszmeiségbe, amit elvártak tőlünk, például nem lehetett szó a Gödör Klub vagy a Dürer Kert rendezvényeiről, vagy a fő áramlathoz nem tartozó kortárs művészekről".

Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója az Index kérdésére azt válaszolta, hogy ugyan az Éjjeli őrjáratot sikeres műsornak tartják, de nem folytatják egyik adón sem. Arra a kérdésre, hogy mi lesz a két riporter sorsa, azt válaszolta, hogy "számítanak rájuk, meg fogják találni a műsorukat".

Érdekes fejlemény, hogy a köztévé három Prima Primissima-díjas riportere közül jelenleg egyiknek nincs saját műsora, a harmadik riporter, Krizsó Szilvia szeptember óta nincs képernyőn.

A Duna2 átalakításának hátteréről Szabó László azt mondta, hogy "a kulturális csatornánál erősebb elképzelés volt egy olyan adó elindítása, amelyik mind az öt kontinensen élő magyaroknak szól".

A kommunikációs igazgató szerint a Duna2 nézettsége a korábbi Duna Autonómiához képest megnőtt, és most bíznak benne, hogy a Duna World tovább tudja ezt fokozni.

A kérdés csak az Index szerint az, hogy hogyan, ugyanis a Duna World jó pár hónapig ismétlőcsatorna lesz, azaz az M1, az M2 és a Duna TV hír-, szórakoztató- és ismeretterjesztő műsoraiból válogat majd január elsejétől. Tekintve, hogy gyakorlatilag az M2 az M1 ismétlőcsatornájaként működik, a közmédia négy adójából január elsejétől csak kettőn lesz saját gyártott tartalom, miközben az MTVA költségvetési támogatása jelentősen megnőtt, jövőre 77,4 milliárd forintból gazdálkodhatnak.

Szabó szerint a "best of csatornán" úgy alakítják a műsorrendet, hogy Amerikában és Ausztráliában is főműsoridőben tudjanak aktuális magyar programokat, így hírműsorokat sugározni. A tervek szerint a Duna Worldön a későbbiekben lesznek saját műsorok is, ám erre a közmédia tavaszi műsorstruktúrájának kialakításáig biztosan várni kell.

(forrás: Index)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Az igen jó fizikummal rendelkező énekes a táplálékkiegészítő-cég nagykövete lett.

A Moziverzum adja majd élőben az idei díjátadót.

A csókolózó pár fotója 1800 kommentet kapott egy nap alatt.

A mobilozó gyalogosok allegóriáiként jelennek meg az elmaszkírozott arcú fiatalok.

A kezdeményezés nem független a Láncfűrész Akadémiától.

hirdetés
hirdetés

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva február 19-én. BETELT!

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 22.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről az ipar kommunikációs szakembereitől.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Hasznos ötleteket, tapasztalatokat és gyakorlati megoldásokat mutatni a munkaerő-megtartással és -hiánnyal küzdő belső kommunikációs csapatoknak. Időpont: március 20., 09.00

Idei kétnapos konferenciánk fókuszában a fogyasztó lesz. Dátum: 2019.04.25-16. Helyszín: Avalon Resort&SPA, Miskolc