hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiszárad a Duna World

Három hónapot élt a Duna Autonómia helyén indult Duna2, majd most már Duna World, de az ambiciózus tervekkel ellentétben nem kulturális csatorna lesz, hanem ismétlőgép. 

hirdetés

Ahogy azt eddig is tudni lehetett, hónapos működés után január elsején megszűnik a Duna2, helyette arculatváltással jön a Duna World, csakhogy nem lesz egyéb mint egy papagájcsatorna, mivel szinte csak ismétlések lesznek rajta – derül ki az Index cikkéből.
Pedig a csatorna műsorstruktúrájában az ismétlések, az ismeretterjesztő filmek mellett eddig valóban szerepeltek színházi és koncertközvetítések, de ez utóbbiak száma meg sem közelítette az Ókovács által elődnek tekintett Arte és Mezzo kínálatát. Volt viszont minden hétköznap este saját kulturális vitaműsora, Éjjeli őrjárat néven, melyet először Veiszer Alinda és Teszári Nóra vezetett.

Mint azt mi is megírtuk, Teszári Nórát korábban úgy küldték el a közmédiában lezajlott második csoportos létszámleépítés keretében november közepén, hogy közben óriásplakátokon reklámozták vele a csatornát. Teszári Nóra helyére Al Ghaoui Hesna, a köztévé külpolitikai riportere ülhetett be, de csak kevés adásban szerepelt, az Index információi szerint legalább egy hete nem vettek fel új adást.

Az Éjjeli őrjárat megszűnéséről az Index szerint jó ideje keringenek pletykák, egyes verziók szerint azért kellett a csatornával együtt a műsort is megszüntetni, mivel állítólag túl liberálisan akarták kezelni a kultúrpolitikai kérdéseket. Kembe-Sorel Arthur, a műsor novemberben Teszárival egy hullámban kirúgott riportere az Indexnek ezzel kapcsolatban elmondta, "a szubkultúrának ki kellett maradnia a műsorból, mivel ezek nem fértek bele abba az eszmeiségbe, amit elvártak tőlünk, például nem lehetett szó a Gödör Klub vagy a Dürer Kert rendezvényeiről, vagy a fő áramlathoz nem tartozó kortárs művészekről".

Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója az Index kérdésére azt válaszolta, hogy ugyan az Éjjeli őrjáratot sikeres műsornak tartják, de nem folytatják egyik adón sem. Arra a kérdésre, hogy mi lesz a két riporter sorsa, azt válaszolta, hogy "számítanak rájuk, meg fogják találni a műsorukat".

Érdekes fejlemény, hogy a köztévé három Prima Primissima-díjas riportere közül jelenleg egyiknek nincs saját műsora, a harmadik riporter, Krizsó Szilvia szeptember óta nincs képernyőn.

A Duna2 átalakításának hátteréről Szabó László azt mondta, hogy "a kulturális csatornánál erősebb elképzelés volt egy olyan adó elindítása, amelyik mind az öt kontinensen élő magyaroknak szól".

A kommunikációs igazgató szerint a Duna2 nézettsége a korábbi Duna Autonómiához képest megnőtt, és most bíznak benne, hogy a Duna World tovább tudja ezt fokozni.

A kérdés csak az Index szerint az, hogy hogyan, ugyanis a Duna World jó pár hónapig ismétlőcsatorna lesz, azaz az M1, az M2 és a Duna TV hír-, szórakoztató- és ismeretterjesztő műsoraiból válogat majd január elsejétől. Tekintve, hogy gyakorlatilag az M2 az M1 ismétlőcsatornájaként működik, a közmédia négy adójából január elsejétől csak kettőn lesz saját gyártott tartalom, miközben az MTVA költségvetési támogatása jelentősen megnőtt, jövőre 77,4 milliárd forintból gazdálkodhatnak.

Szabó szerint a "best of csatornán" úgy alakítják a műsorrendet, hogy Amerikában és Ausztráliában is főműsoridőben tudjanak aktuális magyar programokat, így hírműsorokat sugározni. A tervek szerint a Duna Worldön a későbbiekben lesznek saját műsorok is, ám erre a közmédia tavaszi műsorstruktúrájának kialakításáig biztosan várni kell.

(forrás: Index)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A márka eddig nem volt jelen a közösségi médiában.

A Nielsen számításai szerint csak 2 saját gyártású Netflix-széria van a top tízben. Ráadásul lehet, hogy hamarosan mindkét klasszikust elveszíti a Netflix.

Az előadó az ügynökségeknek is üzent egy friss interjúban.

Simon Balázs rendezése mellett a Freakin' Disco és a FAQ Színház klipje is esélyes a díjra.

A rendezvényügynökség célja, hogy ezzel bekerüljenek az európai vérkeringésbe.

hirdetés
hirdetés

Vedd kezedbe (akár magán, akár szervezeti) céljaidat és dolgozz velük! Vágyakból célok! Változásmenedzsment workshop Limpár Imrével május 14-én

Az MPRSZ tavaly negyedik alkalommal hirdette az Employer Branding Awardot. Május 14-én ezeket a díjnyertes megoldásokat ismerhetik meg a résztvevők.

Mostantól még sűrűbben találkozunk! Ha részt veszel a konferencián, előrébb leszel, mint a konkurenciád. 2018.05.16.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Díjátadó: május 16.

Ne róluk, hanem velük beszélgessünk! Kékgallérosoktól , IT-soktól, Y-os tehetségektől, kismamáktól lehet kérdezni egy nyitott kerekasztal-beszélgetés keretében május 22-én.

A Magyar Instagram Körkép 4.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése. Az aktuális globális és hazai trendek és érdekességek (fun fact-ek) bemutatása, mindezt az adatvezérelt marketing gondolkodás, az adatvizualizáció eszköztárának demonstrálása mellett.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Egyre több az aktív, fizetőképes ötvenes és hatvanas fogyasztó - a te célcsoportodban is. Elmondjuk, hogyan kommunikálj velük, nekik!

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.