hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ki lesz az MTV elnöke?

Az egykori Vodafone-os Sztaricskai Tamás és a kulturális műsorokat készítő Lévai Balázs is esélyes lehet az Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára – írja a Népszabadság annak kapcsán, hogy a televízió közalapítványának kuratóriuma a napokban hallgatja meg az elnökjelölteket.
hirdetés

Mint ismert, Rudi Zoltán tavaly márciusi távozása óta elnök nélkül működik az MTV. A köztévé közalapítványának kuratóriuma legutóbb tavaly év végén tizenhárom pályázóból nem tudott elnököt jelölni, lapértesülés szerint azonban a mostani meghallgatás után a január 12-i választáson esély nyílik az átmeneti állapot megszüntetésére.

A tévé tulajdonosi testülete január 6-án és 7-én hallgatja meg a tizenöt pályázót. A Népszabadság szerint úgy tűnik, hogy Sztaricskai Tamás személye körül megegyezés körvonalazódik.

A menedzseri végzettségű szakember éveken át multinacionális vállalatoknál töltött be vezető tisztségeket: dolgozott például a Vodafone marketingkommunikációs igazgatójaként, majd a Raiffeisen Banknál a közép-kelet-európai régió menedzsereként, később pedig az Állami Nyomda kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese lett.

A több nyelven beszélő, többdiplomás menedzser mellett a viszonylagos fiatalság és a nemzetközi tapasztalat szól. A Fidesz szemében jó pont, hogy semmilyen módon nem hozható összefüggésbe "pártállami múlttal".

Az, hogy Sztaricskai Tamás nem ért a műsorkészítéshez, a lap szerint nem feltétlenül zavarná az ellenzéki pártot, miként a szocialistákat sem – ha a médiához értő csapattal venné magát körül.

A Népszabadság azt írja, hogy így kaphatna komoly szerepet az elnöki posztra is pályázó Lévai Balázs, aki számos sikeres kulturális műsort jegyzett már a köztelevízióban. Általában is szeretnék, ha erősödne a köztévé kulturális jellege.

Az MSZP köreiben pozitívan fogadják, hogy a Fidesz "lágyabb húrokat" penget Sztaricskaival szemben a párt korábbi jelöltjeihez képest. Ennek azért van jelentősége, mert elnököt jelölni ugyan tudna az MSZP akár az MDF-fel és az SZDSZ-szel közösen is, ám a civilekkel kiegészülő nagykuratóriumban a Fidesz meg tudná akadályozni a jelölt megválasztását. Az SZDSZ ugyanakkor bizonytalan Sztaricskaiban.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A remélhetőleg hamarosan mozikba is érkező Corpus Christi teaser plakátját a közönség választhatja ki.

Madridi buszmegállókban vált valósággá a népszerű mém.

a ViacomCBS szórakoztató és ifjúsági csatornái ma este 8 órától a rasszizmus és az egyenlőtlenség valamennyi áldozata előtti tisztelgésként 8 perc 46 másodpercre elsötétülnek.

A Just do it! mottót a hétvégi események után változtatták meg.

Hiába trükköztek a terület átruházásával, Jeff Lowe-éknak költöznie kell, Baskiné lesz Joe Exotic egykori állatkertje. 

hirdetés
hirdetés

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.