hirdetés
hirdetés
hirdetés

Félnapos elsötétítés a TV2-nek is

Az ORTT az RTL Klub utána Tv2-t is tizenkét órás elsötétítéssel szankcionálta. Kötbér helyett Szalai Annamária indítványa kapott többséget, a csatorna bírósághoz fordul.
hirdetés

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerint a Tv2 egy délután sugárzott, 12 éven aluliaknak csak felnőtt társaságában megtekinteni ajánlott műsorban foglalkoztak kiskorúak megrontásával. A médiahatóság irodája kötbér kiszabását javasolta, de végül többséget kapott a testületbe a Fidesz által delegált Szalai Annamária indítványa, hogy fél napra vonják meg a csatorna műsorszolgáltatási jogosultságát.

Mint ismert, két hete a másik országos kereskedelmi televíziós csatornát, az RTL Klubot sújtotta - szintén egy délutáni kibeszélőshow egyik adása miatt - 12 órás elsötétítéssel a médiahatóság.

A határozat indoklása szerint az adásban bemutatott egyik történet kapcsán abban nem értett a hatóság és a műsorszolgáltató, hogy túl részletesen foglalkozott-e a műsor - egy megtörténtnek mondott eset fiatalkorú résztvevőinek szerepeltetésével - a pedofíliával.

A másik - egy férfi korábbi és jelenlegi partnerének trágár szópárbajból tettlegességig fajuló vitáját bemutató - történettel kapcsolatban az erőszak-ábrázolás és a trágárság kérdéskörében ütközött az ORTT és az RTL Klub álláspontja.

A Tv2 részéről azt a tájékoztatást kaptuk, hogy noha hivatalosan még nem kapták kézhez az ORTT határozatát, a testület honlapján megjelent dokumentum alapján mindenképpen bírósághoz fordulnak jogorvoslatért.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Nos hát, az tény, hogy kertévéink többsége az öncélú obszcenitással és agresszióhajhászással már eljutott a bányászbéka segge alá. Az is helyes, hogy valaki úgy
próbál a fejükre koppintani, hogy fájjon nekik. A kérdés csupán az, hogy mi fáj jobban, fél nap bezárás, vagy ha lenyúlják mondjuk a fél napnyi reklámbevételüket.
Utóbbi mellett lenne érv, hogy:
A büntetés más nem teheti meg nem történtté a dolgot.
A néző legyint, és átkapcsol máshova.
A pénzbeni büntiből lehetne szűkölködő alapítványokat, programokat támogatni, a sötétből nem.

A cég áprilisban hozza ki a Pepsi Cafét, kétszer annyi koffeinnel.

Mikor kell igazán beindítani a hájpot? Saját közösségi csatornákra érdemes koncentrálni, vagy jobb, ha más oldalakon indul be beszélgetés a filmről?

Az emberi sokszínűség áll a karácsonyi reklám középpontjában.

Az ügynökség a klasszikus kékben is meglátta a potenciált.

hirdetés
hirdetés

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók