hirdetés
hirdetés
hirdetés

Etikai kódex a Való Világnak

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa értékeli, hogy az RTL-es Való Világ készítői etikai kódexben elkötelezték magukat amellett, hogy a médiatörvény hatályos előírásait szem előtt tartják.

hirdetés

Már szeptemberben tárgyalt az RTL Klub és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a készülő valsóságshow-ról, és a realityre vonatkozó etikai kódex létrehozásáról. Szalai Annamária, a hatóság elnöke szerint erre azért volt szükség, mert a valóságshow "nagy port kavart fel annak idején", és a műsorból számos törvénysértés adódott, amit most szeretnének elkerülni -írta októberben az Origo.

Az etikai kódex létrehozása során nem vontak be más műsorszolgáltatót, ez csak az RTL realityjére vonatkozik, és csak a Való Világ negyedik szériáját érinti. Az NMHH szerint a szerkesztési alapelvek rögzítése garanciaként szolgálhat arra, hogy a műsorszolgáltató a saját maga által kijelölt korlátokat betartsa, de ennek ellenére a hatóság folyamatosan figyelemmel kíséri majd a Való Világ műsorait.

Szalai korábban elmondta, hogy hasznosnak tartaná, ha előre megismerhetnék a szereplők szerződéseit is. Úgy vélte, hogy - jóllehet, ezek elvileg titkosak - az RTL bele fog egyezni, és átadja ezeket a hatóságnak, mert már a műsor startja előtt ki lehetne zárni pár törvénysértést- írta az Origo.

A valóságshow november 20-án indul, műsorvezetője Sebestyén Balázs lesz.

(forrás: [origo], MTI, Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Seregi György kereskedelmi vezetői pozícióba érkezik.

Az együttműködés 2020-ra szól, és az állásportál online marketingtevékenységének több területére is kiterjed.

A Girls Girls Girls Magazine közel háromperces szpotja nemtől függetlenül mindenki számára érthető.

Regisztráció után a kedvenc szerzőik cikkeit kapjuk a legolvasottabb hírek után.

Az utolsó hozzávaló elveszi az ember étvágyát az egyébként nagyon guszta ételektől.

hirdetés
hirdetés

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Meghosszabbított nevezési határidő: március 13.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Jöjjön el március 12-én a tavaszi Gyógyszerkommunikációs konferenciára! Inspirálódás, tanulás és tudásmegosztás nem csak gyógyszeripari szakembereknek az EGIS exkluzív, interaktív helyszínén!

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Nevezési határidő: 2020. március 13.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne adatvédelmi szempontból is jól (fel)használni a hazai adatvagyon

Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: április 3.

A nagy sikerrel zajló Év Gyára verseny ötéves jubileuma alkalmából egy egész napos konferenciával egészítjük ki díjátadó gálánkat, ezzel teremtve meg az év egyik kiemelkedő ipari eseményét. Ismerje meg a nemzetközi és a hazai év gyára verseny győzteseinek legjobb gyakorlatait!

Nagy Kreatív Nap május 7-én! További részletek hamarosan...

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók