hirdetés
hirdetés
hirdetés

Demonstrációt szervez az MTV

A Magyar Kultúra Napjára demonstrációt szervez a Magyar Televízió. Munkabeszüntetésről is tárgyalnak.
hirdetés

Demonstrációt szervez a Magyar Televízió (MTV) sztrájkbizottsága  január 22-re, a Magyar Kultúra Napjára - jelentette be a cég menedzsmentjével folytatott tárgyalás után a testület elnöke.

Lázár András elmondta, hogy minden olyan szervezetet meghívnak, amelyeknek az ő céljaik elfogadhatóak. Hozzátette: szeretnék, ha a gondolataik eljutnának a politikához, és a politikusok "befejeznék azt az áldatlan játékot, amit a kuratóriumban, a Magyar Televízió környékén tesznek".

Kérdésre válaszolva közölte: a demonstrációt még most szervezik, de össze akarják hívni a kulturális intézmények szakszervezeteinek képviselőit, a pedagógiai és oktatási érdekképviseleteket is. Munkabeszüntetésről is tárgyalnak, de ezt a lépést Lázár András a legvégső eszköznek tartja.

A keddi tárgyaláson elhangzottak kapcsán elmondta, hogy a kollektív szerződés cafetériára vonatkozó pontjait korábban felmondta a munkáltató. Közölte, hogy eszerint március-áprilisra az MTV-nél sok dolgozó nem kapja meg ezeket a juttatásokat, amelyekhez eddig fizetés-kiegészítésként jutottak hozzá.

Közölte, hogy a cafetéria juttatások megnyirbálása és elvonása jövedelemcsökkentést jelent, ami ellen továbbra is tiltakoznak. Kijelentette, hogy nem engednek "a zsarolásnak" és megpróbálják folytatni a tárgyalásokat, mert bíznak abban, hogy később a Magyar Televízió gazdasági helyezte "megoldottabbá válik", és lesz lehetőség a cafetéria rendszer fenntartására.

Lázár András szerint patthelyzet alakult ki a tárgyalások során. Hozzátette, hogy a menedzsmentnek nincsenek lehetőségei, a kuratórium pedig nem ült le tárgyalni a sztrájkbizottsággal, ezért gondolják úgy, hogy egyetlen lehetőségük a társadalom felé való nyitás.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az intézménynél még mindig életben van a létszámleépítési stop, de a sztrájkbizottság azt nem kifogásolja, ha vezetőket küldenek el. Hozzátette, elsősorban olyanokra gondolnak, "akik csak a fizetésükért járnak be dolgozni". Szintén kérdésre válaszolva azt mondta, hogy álláspontjuk szerint minden olyan vezetőt el kellene bocsátani, akinek nem konkrét tevékenységhez kötődik a munkája, hanem "bizonyos háttérpaktumok és egyéni szerződések alapján vannak itt".

Azt mondta, hogy jelenleg négy olyan vezetőről tudnak, akikkel ez ügyben tárgyalások zajlanak.

Kitért arra is, hogy a keddi tárgyaláson részt vett Bednárik Imre, az intézményt felügyelő kuratórium által kinevezett cégvezető is. Ezt úgy értékelte, hogy ezzel megerősödött a sztrájkbizottság és a menedzsment között folytatott tárgyalások legitimitása.

(forrás: MTI)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A 2009 óta működő képzés szintet lépett.

Lesz mivel feldobni az egyre hidegebb estéket.

Összesen 117,71 milliárd forintról szól a Költségvetési Bizottság hétfőn beadott javaslata – írja a Telex.

Az október közepén megjelenő címkéket a győri RAW Agency tervezte.

A John McClane aksit cserél a kocsijában című performansz „cselekménye” még a legkeményebb nézőt is az epilepsziás roham szélére kergeti.

hirdetés
hirdetés

2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

A szokatlan év ellenére idén is megüljük a legjobb tartalomalapú marketingmegoldások és a legjobb influenszer kampányok ünnepét. 2020. október 22. 20:00

Hipnózis sem maradt érintetlenül a napról napra egyre inkább feje tetejére álló 2020-ban, egy dologból azonban nem engedünk - a díjakat idén is átadjuk Magyarország legrégebbi reklámversenyén.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!