hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

újságíró Bujdosó Bori cikkei

#1
2018-07-19 14:46:00

Pohárnok Ivánra Magyarország legmenőbb valamijeként hivatkozhatnánk, ha lenne neve annak, amivel foglalkozik. Ugyanis a munkája nem merül ki abban, hogy műtumort készít Christopher Lee-nek, mellkast Matt Damonnak, bálnaszemet Tarr Bélának, illetve egy rakat hullát, ha az kell épp a Trónok harcának. A Kreatív július-augusztusi számában készítettünk vele kimerítő interjút, ebből olvasható most egy rövid részlet. 

  #2
2018-04-13 14:38:00

Gyártásvezető, önkéntes és Molnár Ferenc ükunokája - Nemes-Jeles Veronika nem tudja megunni a filmcsinálást, és azt, hogy emiatt Presser Gábortól a BKV éjjeli műszakosáig szinte mindenkivel kapcsolatban áll.

  #3
2018-03-22 12:24:00

A Terror című sorozatban komor brit férfiak fagyoskodnak az északi sarkkörön túl egy hajón, amit éppenséggel Magyarországon építettek fel. A március 27-én induló AMC-sorozat sajtóeseményén kiömlő beleket is láttunk, és a magyar alkotók meséltek a Dan Simmons sci-fi író regényéből készülő sorozat kulisszatitkairól. 

  #4
2018-01-04 13:54:00

A legutóbbi számunkban Kostil Danila reklámfilmrendező, producer elmesélte, hogy az általa is alapított és évek óta működő rendezői kollektíva, a Kinopravda mellett miért hozta létre Szijártó Pannival a Kinomoto nevű szerviz- és gyártócéget. Az interjúból most csak idézünk, az teljes terjedelmében a decemberi printben olvasható.

  #5
2017-07-31 11:40:00

Ha Nemes Jeles László új, kosztümös filmjében túl drágák lesznek a kalapok, őt fogják elővenni, és ha a Kincsemben nem sikerült volna felvenni egy lóversenyjelenetet, őt szidták volna. A gyártásvezetőn múlik, hogy a forgatáson flottul mennek-e a dolgok, de munkája főleg akkor kap figyelmet, ha probléma merül fel. Beszélgetés Magyar Péterrel. A cikk a Kreatív júniusi lapszámában jelent meg.

#6
2017-06-16 15:10:00

A 26 éves Tasnádi Zsófia rengeteg videoklip és rövidfilm látványtervezése után bekerült Mundruczó Kornél stábjába, és a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában debütáló és nemrég Magyarországon is bemutatott Jupiter holdja art directora lett. Jelenleg Reisz Gábor második nagyjátékfilmjén dolgozik látványtervezőként. Az interjú a Kreatív májusi számában jelent meg.

  #7
2017-05-26 15:58:00

A címbeli fordulatot a 23 éves Muhi Zsófia használja munkája leírására, aki az egyik casting director volt Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmjén, Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című, Kristály Glóbusz-díjas alkotásában pedig producerként vett részt. Castingosként a legújabb munkája a Brazilok, amely még látható a mozikban.

hirdetés
hirdetés
Görögország és a közmédia.
Mármint olyan, ami repül.
Gúzsba kötve krízist kezelni, ez a kihívás.

Lehet-e figye­lemfelkeltő, minőségi csomagolásterveket készíteni mindössze két színből?

Mark Zuckerberg, mint magyar márkanagykövet.

Egy mérkőzés hálózatilag elemezve.

hirdetés