hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szedlák Ádám cikkei

  #1
2019-10-02 09:00:00

Miért rosszabbak a techcég-vezetők az olajvállalatok igazgatóinál is, miért bánkódhat New York, és hogyan kellene valójában laknunk? Interjú Joel Kotkin városkutatóval.

#2
2018-11-19 13:36:00

Mi az ott? Egy könyv? Egy magazin? Mindkettő egyszerre. Így futott fel a bookazine piac.

#3
2017-12-12 14:41:00

Az internet igazán a Facebookon túl kezdődik. Mindenkinek van egy-két olyan kedvenc oldala, amit rögtön megnyit, ha egy problémával szembesül. Mit csinál Halácsy Péter, a Prezi és a Budapest School alapítója vagy Réz Anna filozófus, ha valamit nagyon meg akar tudni. Feltettünk egy régi kérdést: mi a kedvenc honlapod? Cikkünk a Telekommal közös rovatunk, a Behálózva idei záró darabja.

#4
2017-11-21 12:15:00

Hol élethosszig tartó tanulásnak hívják, hol közmondásként fogalmazzák meg, hogy „jó pap holtig tanul”. De ez onnan nézve, hogy minden korban volt új technológia, a divat megkívánta változtatás, új gépek, amelyekre át lehetett állni teljesen logikus „elvárás" is. Cikkünk a Magyar Telekommal közös rovatunk, a Behálózva legújabb része.

#5
2017-10-24 11:15:00

Ha a szolgáltatást, amit használsz, ingyen kapod, akkor te vagy a termék - tartja a mondás. Az interneten pedig rengeteg dologhoz jutunk hozzá úgy, hogy látszólag egy fillért sem kell adnunk érte. Cikkünkkel elindítjuk a Magyar Telekommal közös rovatunkat Behálózva címmel. A sorozatban a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket járjuk körül, illetve az abban betöltött szerepünket, hogy az iszonyatosan gyors változások közepette is lehet okos döntéseket hozni. 

  #6
2017-10-02 14:26:00

A meglátásai naplementés és óceánpartos képeken is szembejönnek. Az ötletei egyaránt felbukkanhatnak Fortune 500-as cégek igazgatói ülésein és egy szolfézsre vagy zongorázni menni nem akaró gyerek szobájában. Az összes könyve bestseller lett annak ellenére, hogy az összes könyvéről írt szakértői kritika ugyanazokba a jellemzőkbe akad bele. Malcolm Gladwell jelenség, kultúrhérosz és valószínűleg a leghíresebb olyan kortárs újságíró, aki nem tudja átlépni az árnyékát.

  #7
2017-07-11 13:53:00

Közhely, hogy a technológia alapjaiban változtatja meg a világot. Különösen azért, mert nehéz pontosan megragadni, mit és hogyan alakított át az elektromosság, a digitális fotózás vagy például a drót nélküli kommunikáció. Még egy szűk területen, a sportban is nehéz ennek a felmérése. Mégis, most egy cikk erejéig legyen az a mottónk, hogy gyorsabban, magasabbról, többet! Az első Tour De France tangóharmonikáitól és a húszas évek olimpiáinak századmásodperces pontosságú kronográfjaitól a robotautókig és tovább. 

  #8
2017-05-18 11:51:00

Egyelőre nem nyilvános, hogy mennyiért vette meg a Prezi a legismertebb lett statupot, és arról sem szívesen beszél a két cégvezér, hogy milyen termékeken dolgoznak. Bonóról, Hitler megkínzásáról, a digitális írástudásról és az olvasók felelősségéről beszélgettünk Árvai Péterrel és Mikko Järvenpääval a bejelentés másnapján, Budapesten..

  #9
2017-03-28 12:15:00

Igazolt sportolók, rendszeres edzések és bajnokságok – az e-sport mostanában mindenben hasonlít a fizikai világban játszott analóg sportokra, csak közben senki nem hagyja el a gépszobát. A cikk a Kreatív márciusi számában jelent meg.

#10
2016-11-22 15:34:00

A külön-külön megvásárolt szoftvereket és saját levelezőrendszert a Microsoft Office 365 megoldására cserélte a Jegymester. Papp Gábor ügyvezető igazgatóval beszélgettünk a döntés hátteréről, a kisvállalatokról és arról, hogy mit tanultak eddig a felhőalapú informatikai megoldások használatából. Szedlák Ádám interjúja, avagy minden, amit a felhőszolgáltatásról egy KKV-nak tudni érdemes.

  #11
2016-10-07 11:14:00

Nagy feladatot vállal az, aki megpróbálja megmondani, mi a virtuális valóság. Olyan a helyzet, mintha az egyik mozi még csak némafilmeket játszana, a másikban viszont már a bejáratnál osztogatnák az IMAX-szemüvegeket. Megpróbálunk rugalmas definíciókkal némi rendet tenni a kütyük és a technológiák között.

hirdetés
hirdetés
Görögország és a közmédia.
Mármint olyan, ami repül.
Gúzsba kötve krízist kezelni, ez a kihívás.

Lehet-e figye­lemfelkeltő, minőségi csomagolásterveket készíteni mindössze két színből?

Mark Zuckerberg, mint magyar márkanagykövet.

Egy mérkőzés hálózatilag elemezve.

hirdetés