hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nézzék meg a Visart végzőseinek diplomamunkáit!

Kedden volt a Visart Művészeti Akadémián a diplomavizsgája, amin a Kreatív főszerkesztője, Román Balázs is részt vett. Az alábbiakban a végzőseket kértük meg, hogy röviden mutassák be egy-egy munkájukat. A hallgatók teljes portfólióját a pénteken nyíló diplomakiállításon lehet megnézni a Visart Akadémán.

hirdetés

 

DIBUSZ KITTI

DIALET - Vércukormérő karkötő

Diplomatémám a világon egyre több embernek problémát jelentő cukorbetegség, azon belül is az 1-es típusú cukorbetegek. Nekik kötelező inzulint beadni, odafigyelni az étkezésükre és rendszeresen mérni a vércukorszintjüket. Egy olyan eszközt találtam ki, amely egy érintéssel mérné a beteg vércukorszintjét: a Dialet okoskarkötő így nagyon megkönnyíti a cukorbetegek életét, hiszen az állandó szúrás kellemetlen és fájdalmas. A kampányom üzenete, hogy fájdalom és tűszúrás nélkül élheted az életedet a Dialet segítségével.

A további képekért kattintson!!!

 

KIRÁLY REBEKA

ÉJSZAKAI CIRKUSZ - Plakátsorozat a regény rajongóinak

Erin Morgenstern Éjszakai Cirkusz című könyve egy misztikus kalandregény. Diplomamunkám a regény rajongóinak egy csomag: plakátsorozat idézetekkel, kártyajáték, könyvborító. Elsősorban nekik szól, hiszen igazán számukra érhetők minden magyarázat nélkül a plakátokon és kártyákon szereplő különféle tárgyak és alakok, mivel mindegyik tárgy egy fontos szereplőhöz, helyszínhez vagy eseményhez köthető a történetben. A könyvet nagyon erős, szürreális képi világ jellemzi, amelyet próbáltam saját ízlésem szerint megjeleníteni munkámban.

A további képekért kattintson!!!

 

KORNACKER HAJNALKA

JÁTSZMA - Foglalj helyet a biztos győzelemhez - okos étterem inzulin-rezisztensek számára

Az inzulin-rezisztencia ma már népbetegség, egyre több ember él inzulin-rezisztenciával, majd cukorbetegséggel. Nekik minden étkezés kihívás, egy játszma, ahol nyerni kell. Enni kell, méghozzá gyakran és tudatosan. A „gyakran” könnyen megoldható, de a tudatosság kellő információ hiányában kevésbé.
A Játszma egy olyan hely, ahol az okosasztalok segítségével könnyedén tudnak a vendégek olyan ételeket rendelni, amire szükségük van. Testre szabhatók és beállíthatók a megfelelő értékek, biztonságos, egyszerű, megbízható; egy okos játszma, ahonnan mindenki győztesen távozik.

A további képekért kattintson!!!

 

NAGY ESZTER

A MAGYAR LÉLEKPÉNZ - Kísérlet a magyar mentalitás pénzre váltására

Diplomamunkám egy új, keserédes magyar papírpénz, mely a magyar mentalitáson alapszik.
A pénz egy olyan eszköz, mely az adott nemzetet, országot képviseli, viszont a jelenlegi bankjegyeink nem igazán adnak visszajelzést arról, hogy igazából milyenek is vagyunk, mire vagyunk büszkék. Kezdetben hagyományőrző módon szerettem volna újraértelmezni a papírpénzt; de aztán úgy döntöttem, hogy inkább a magyar lelket veszem alapul és annak megfelelő papírpénzt tervezek, vagyis keserédes bankjegyeket, sok pici utalással.

A további képekért kattintson!!!

 

SZABÓ FRUZSINA

MY BUDAPEST - Ismerd meg a várost játékosan!

Debreceni lányként a Visart miatt költöztem ide és fedeztem fel Budapestet. A diplomaprojektem egy személyes városkalauz, ami feladatokon keresztül mutatja be a város atipikus helyeit.
A számomra fontos helyszíneket egy mobil applikáció segítségével lehet végigjárni, elsősorban a fiatalabb külföldi turistáknak, mivel ők azok, akiket kevésbé vonz a városnézés, de mindig kaphatóak egy kis szórakozásra és hajtja őket a kíváncsiság. Így gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal, és játékosan ismerkedhetnek meg Budapesttel.

A további képekért kattintson!!!

 

SZATMÁRI BENJÁMIN

DESIGNUS

A Designus egy kreatív, ismeretterjesztő társasjáték a grafikusi szakmáról. A játékot a szakmának, és nem utolsósorban a pályaválasztás előtt állóknak szántam, de természetesen minden játékos kedvű érdeklődőnek szívesen ajánlom. Célom kettős volt, edukálni és szórakoztatni, - egyrészt bemutatni és megszerettetni ezt a sokrétű pályát - ennek örömeit, és nehézségeit, buktatóit - mindezt játékos, interaktív formában, másrészt olyan munkát létre hozni, amivel be tudom mutatni, hogy az évek során mit tanultam, hová fejlődtem.

A további képekért kattintson!!!

 

VADAS ANGÉLA

ALTERNATÍV VIZUÁLIS NEVELÉS - Vizuális gyakorlatok a vizuális képességeink tudatosabb használatának bátorítására

Diplomamunkám célja a vizuális kommunikáció értésének és tudatosabb használatának bátorítása, népszerűsítése és élvezete, visszaadni ezt az amúgy is saját készséget az embereknek.
Kifejezetten nem speciális művészeti oktatásról beszélek, hanem a mindannyiunk rendelkezésére álló vizualitás fejlesztésére. Olyan vizuális gyakorlatokkal kísérletezek, amelyek vizuális workshopok keretében segíthetnék az embereket vizuális képességeik fejlesztésében, tudatosabb hozzáállást adnának a képekben való kommunikációhoz.

A további képekért kattintson!!!

 

ZRUPKÓ DIÁNA

SENSUS - Kísérleti tipográfia a hangulatokról

Szeretném felhívni a figyelmet hangulataink jelentőségére, ezért egy olyan tipográfiai kísérletezést valósítottam meg, ami a betűkön kívül a színek és formák segítségével is kommunikál. Hangulatokat, élethelyzeteket mutatok meg, amelyek lehetnek pozitív vagy akár negatív hatással is, legjobb esetben pedig elgondolkodtatóak.
Az elkészült munkákat, plakátokat és animációkat fel lehet felhasználni egyfajta személyes névjegyként is, ami jellemzi az adott személyt, céget, esetleg egy koncerten háttérelemként szolgál.

A további képekért kattintson!!!

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Darabjuk megvalósulásért egy közösségi kampányt is indítottak. Egy éve dolgoznak a Leányálmon.

A K&H mobiltárca bevezető reklámkampányában használják a digitális technikákat.

A Don't stop me now a korlátlanságot fejezi ki, amely a személyre szabható mobilnetcsomagokat jelenti náluk.

Spoiler: nem biztos, hogy végig ők énekelnek.

Andacs Botond, a port.hu eddigi irányítója az Index új kiadóvezetője. A távozó Pusztay András a Sziget marketingfőnöke lesz.

hirdetés

Hr-esként Ön hol nézi meg először egy jelölt profilját? És kiről mit árul el az adatlapja? És azt vajon tudja, hogy a jelöltek hol és hogyan keresnek a legaktívabban munkát? Workshopunkon mindenre választ kap. November 21. 09:00

Minden gallérhoz másképp kell szólnunk HR-eseként? Kiderül a november 21-i workshopunkon, ahová kék gallérosokra specializálódott HR-eseket várunk.

Prizma Kreatív PR Díj díjátadó: november 22. Helyszín: Akvárium Klub

A Kreatív hagyományos éves konferenciáján ismét a pr-szakma előtt álló legaktuálisabb kihívásokat járjuk körbe. Időpont: november 23.

Időstressz: Hogyan győzhető le? Energiamenedzsment 4 lépésben. 2017.12.01.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 6.

A legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és megoldásokat keressük, pontszerzés a Kreatív-MAKSz M+Listán. Nevezési határidő: 12.08.

Tippek és trükkök a prezi.com használatáról. Workshop 2017. december 13-án.

hirdetés
hirdetés