hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Y&R az M+ Lista élén

Mely márkák és mely ügynökségek voltak a legkreatívabbak 2014-ben? A MAKSZ és a Kreatív közös M+ listája a tavalyi reklámversenyek eredményeit összesítette, súlyozta, és ez alapján készült el a péntek este ismertetett alábbi rangsor. 

hirdetés

Idén először a Kreatív és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) közösen készítették el az M+listára átkeresztelt, az ügynökségek előző évi kreatívteljesítménye alapján készülő rangsort.

M+ Lista

2014-ben az első helyen a Y&R végzett. Azért is érdekes az ügynökség ekkora előretörése, mert a lista ötéves történetében először tavaly sikerült az első 15-be bekerülniük (nylcadikok lettek), korábban azonban egyetlen egyszer sem. A második helyezett DDB, a lista örökös dobogósa soha nem volt még harmadiknál rosszabb (összpontszámban is vezetik az örökranglistát). Az Isobar tavaly második volt, idén a harmadik helyre fért oda. Az ACG a 2013-as első hely után idén a negyedik helyre került.

A Young & Rubicam csapata

Több olyan ügynökség is van, amelyik korábban soha nem szerepelt az első 15-ben: az Artificial Group, a Republic Group és a McCann Erickson. A tavalyi listához képest most nem szerepel a top 15-ben a Greenroom, a Draft FCB, a HTX (korábban Humán Telex), az Allison Advertising, a Kaboom és a Red Cell.

A legtöbb aranyat 2014-ben a Y&R szerezte, 7 darabot különböző versenyeken. Őket követi a DDB és a Team Red 4-4 arannyal. A legtöbb nemzetközi díjjal a DDB büszkélkedhet.

A Top 15-ben 8 független hazai és 7 hálózatos ügynökség van. A legsikeresebb független az ACG lett.

A legtöbb pontot az ügynökségek az Arany Pengén szerezték, összesen 13 800-at. A második helyen az Effie, a harmadikon pedig a Lollipop szerepel. A legtöbb pontot hozó nemzetközi verseny a Golden Drum volt 4900 ponttal.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Az elismerést Zirig Árpád a Csak az reszel neked almát, aki igazán szeret című publicisztikájáért kapta.

Valótlan tényeket állítottak a termékről. A cég „visszaeső jogsértő" a hatóság szerint.

A Trónok harca előzménysorozat pedig 2022-ben érkezik. Összeszedtük a legfontosabb infókat az HBO amerikai sajtónapjáról.

Rendezők, producerek, operatőrök, vágók, hangmérnökök, fesztiválszervezők és filmforgalmazók is ott vannak már a tagok között.

Az RTL Klub is kapott egy 200 ezer forintos bírságot az NMHH Médiatanácsától.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 12-én!

Az Instagram üzleti használata elméletben és gyakorlatban március 4-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján!

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés