hirdetés
hirdetés
hirdetés

Vajna beperelt egy másik Rádió1-et

A Rádió1 anyacégét, A Radio Plust tulajdonló Andy Vajna beperelte az Interax Kft-t névbitorlásért, ugyanis az Interax üzemelteti Békéscsabán a Rádió1 Békéscsaba nevű rádiót, a névhasználati jogot még attól a Rádió1-től vásárolták meg, amely néhány évvel ezelőtt megszűnt, és Andy Vajna támasztotta fel nevében 2015-ben.

hirdetés

Az ügy hátteréről röviden: az NMHH idén kiírt egy frekvenciapályázatot a békéscsabai 88,9 MHz frekvenciára, amelyen az Interax rádiója sugárzott két évtizede. Az Interax mellett a pályázaton elindult a Radio Plus is, az NMHH végül őket hozta ki győztesnek, azonban az ügy a bíróság elé került, de eközben távozott a Rádió1 éléről Bakai Mátyás, a Médiatanács pedig erre hivatkozva kizárta őket a pályázatból, és végül az Interaxnak ítélte a frekvenciát.

A Rádió1 azonban mégis megjelenhetett Békéscsabán, ugyanis vételkörzetükbe kapcsolták a Csaba Rádiót, amelyet egy ezen a héten kiadott közlemény szerint fel is vásároltak. Ezek alapján a Csaba Rádió mostantól Rádió1 néven működik tovább, tehát az a helyzet alakult ki, hogy két Rádió1 működik a békési megyeszékhelyen.

A Radio Plus azonban cég közleménye szerint névbitorlásért beperelte az Interaxot, azzal az indokkal, hogy a Rádió1 védjegynek a rádió tavalyi indulása óta a Radio Plus Kft. a tulajdonosa. Kérdéseinkkel, hogy ez miért jelent jogvesztést egy évekkel ezelőtt, szabályos szerződés keretében megkötött névhasználatra nézve, kerestük a Rádió1-et, amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Szegeden is elindult a Rádió1

Az NMHH sajtóosztálya november 2-án közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy a tanács hozzájárult ahhoz is, hogy a Szeged 87,9 MHz rádiós frekvencián működő Európa Rádió november 6-tól megszüntesse hálózatba kapcsolódását a Debrecen 94,4 MHz-en szóló Európa Rádióval, és közösségi helyett kereskedelmi jelleggel folytassa működését.

A Rádió1 szerdán jelentette be, hogy hálózatba kapcsolódik az Európa Rádióval, tehát a csatornán mostantól 20 órában a Rádió1 műsora fog szólni, és 4 órában saját tartalom. Szegeddel együtt jelenleg 26 városban szól a rádió műsora. 

"Az Európa Rádió Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Sátoraljaújhelyen, Mezőkövesden és Kisújszálláson sugározza adását a Tiszáninneni és Tiszántúli Református Egyházkerület közös rádiójaként" - olvasható a rádió honlapján. A szegedi frekvencia tehát a döntés értelmében kikerül a református egyház hatásköréből, fura módon egyébként pont a reformáció indulásának 500. évfordulóján szűkül a reformáció értékeit közvetítő médiumok köre.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

27,5 millió forintra bírságolta a Budapest Bankot és az Oney Magyarországot.

Tapssal és ovációval jutalmazta a közönség, majd a mentők elszállították.

A meghívásos tendert a Kraftwork nyerte.

Kolosi Péter szerint az egyetlen célja a Piramis című műsornak, hogy tönkretegyék vele A Falat.

A bulira összeálló zenekarba Fabricius Gábor, Tóth Valentin mellett visszatérőként Fodor Gergő is beszáll. 

hirdetés
hirdetés

Prizma Kreatív PR Díj díjátadó: november 22. Helyszín: Akvárium Klub

A Kreatív hagyományos éves konferenciáján ismét a pr-szakma előtt álló legaktuálisabb kihívásokat járjuk körbe. Időpont: november 23.

Díjátadó: 11.28. (Helyszín: Akvárium 1051 Erzsébet tér 12.)

Időstressz: Hogyan győzhető le? Energiamenedzsment 4 lépésben. 2017.12.01.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 6.

A legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és megoldásokat keressük, pontszerzés a Kreatív-MAKSz M+Listán. Nevezési határidő: 12.08.

Tippek és trükkök a prezi.com használatáról. Workshop 2017. december 13-án.