hirdetés
hirdetés
hirdetés

Rádiós üzlet az IMG és Fonyó Károly között

A Fonyó Károly tulajdonában lévő Megapolis Media vette meg az Adversium nevű regionális rádiók értékesítésével foglalkozó sales house-t az IMG-től.

hirdetés

„A Metropolt is kiadó Megapolis Media Zrt. megvásárolta az Adversium Kft-t. A 2013. februárban, megváltozott névvel induló SonitusMedia Kft. rádiós és egyéb regionális reklámkampányok optimalizálásával foglalkozik” – áll a cég ügyvezetőjének, Hauk Zoltánnak a levelében, amelyet a Kreatív Online szerkesztőségéhez is eljuttatott. A levélből kiderül még, hogy a nemrég kinevezett Hauk Zoltán mellett, a megváltozott nevű cégnek Pakots Zsolt, a Class FM alapító vezérigazgatója is ügyvezetője lett.

„A cég középtávú innovációs célja, a hallgatottsági kutatási adatokra épülő transzparens és integrált rádiós reklámkampány-optimalizálás illetve a rádiós kampányhatékonyság mérés fejlesztése” – áll még a szűkszavú közleményben. 

Összeférhetetlen volt

Mint ahogy arról 2012 áprilisában írtunk, az Adversiumot 2011 decemberében alapította az IMG médiaügynökség, amelynek tulajdonosai Patonai Péter, aki az első Orbán-kormány idején a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója volt, és Somogyi Miklós, aki az IMG mellett a Mediacontact közterületi cég illetve az Adverter közterületi optimalizáló cég tulajdonosa is.

Az Adversiumnak alapítása után hosszú hónapokig – Hauk Zoltán érkezéséig – nem volt kinevezett ügyvezetője, akkor a Kreatív Online-nak több médiapiaci szereplő is azt állította, hogy a céget Tóth Orsolya, az IMG médiaügynökség operatív vezetője képviselte, ami forrásaink véleménye szerint összeférhetetlen – csakúgy, mint az, hogy médiaügynökség legyen egy sales house tulajdonosa, ugyanis a médiaügynökségek munkájának hitelességét alapvetően a médiatulajdonosoktól illetve értékesítőktől való függetlenségük biztosítja. A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének (MAKSZ) médiaszekciója ugyanezért nem engedi, hogy az IMG a MAKSZ tagja legyen, mivel ugyanilyen összeférhetetlenség áll fenn az IMG, mint médiaügynökség és a Mediacontact, mint médiatulajdonos között is.

Somogyi Miklós azóta visszavonult az IMG ügyvezetésétől, feladatait Tóth Orsolya az ügynökség eddigi operatív vezetője vette át. Ekkor nevezték meg az Adversium ügyvezetőjét, Hauk Zoltánt, aki nem sokkal korábban távozott a Viasattól, ahol kereskedelmi igazgatóként dolgozott, miután a tévécsatornák értékesítését a cég az Atmédiára bízta.

A vevő amúgy is vidéki városokban terjeszkedik

Az Adversium mostani vevője, a Metropolt az MTG Metro Gratis nevű cégen keresztül kiadó Megapolis Media 2012-ben több vidéki városban is elindította az ingyenes napilap terjesztését, amivel jelentősen növelte elérését. A főváros és megyeszékhelyek után 2012 áprilisában 40, majd októberben további 30 várossal bővült azon települések köre, ahol elérhető az ingyenes napilap, így a terjesztési pontok száma 1100-ra emelkedett.

A lap kiadóját, az MTG Metro Gratis-t 2011. júniusában vette meg a Megapolis, amelynek egyedüli részvényese Fonyó Károly, aki emellett még a Simicska Lajos tulajdonában álló Mahir Cityposter közterületi cég egyik vezető tisztségviselője is, valamint az EuroAWK  közterületi cég társtulajdonosa (Fonyó Károly médiapiaci szerepéről itt és itt olvashat bővebben.)

Az Adversium eladásával kapcsolatban levélben kerestük az IMG vezetését valamint az Adversium ügyvezetőjét, de kérdéseinkre egyelőre nem válaszoltak. Amint válaszolnak a feltett kérdéseinkre, a cikket frissítjük! A SonitusMedia egyelőre nem szerepel a céges nyilvántartásokban. 

(A cikk nyitóképe a Magyar Narancs decemberi számának felhasználásával készült)

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Meghívásos tenderen választották ki az ügynökséget.

36 millió forint lesz a tét a tizedik évadban.

A híres olasz Képtár Black Presence projektje online túrát és más kapcsolódó eseményeket is tervez.

A vírus megtanított minket együttműködni, a Telekom szeretné, ha nem is felejtenénk el ezt. 

A METU 600 hallgatója vett részt saját kutatásukban, ami a kapcsolattartással, fogyasztással és szabadidővel kapcsolatos szokások változására kérdezett rá.

hirdetés
hirdetés

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.