hirdetés
hirdetés
hirdetés

Öt új frekvenciával bővül a Dankó Rádió vételkörzete

A Balatonon például már Keszthelyen és Révfülöpnél is lehet döngetni a nótákat.

hirdetés

Június elsejével 32-ről 37-re bővült a Dankó Rádiót közvetítő adóállomások száma az országban, így Baján, Keszthelyen, Révfülöpön, Nagymaroson és Tiszafüreden újabb frekvenciákon lehet fogni az állomást.

Baján a 92,2 Mhz-en, Keszthelyen a 104,3 Mhz-en, Révfülöpnél 91,0 Mhz-en, míg Nagymaroson a 93,1 Mhz-en és Tiszafüreden a 105,2 Mhzen lett fogható a Dankó Rádió. 

A Dankó Rádió mono nappali lakossági lefedettsége 81 százalékos, sztereo nappali lefedettsége 54 százalékos az NMHH honlapja szerint. Kérdéseket tettünk fel az MTVA és a hatóság felé, hogy a bővüléssel mennyire nőtt a lefedettség, a hatóság pénteken azt írta, „néhány héten belül” frissítik a térképeket.

UPDATE: Az MTVA reakciója szerint az általuk igényelt 7 frekvenciából csak ötöt kaptak meg (a Nagykanizsa-Nyíregyháza tengely ellátottságát javítandó), míg két nagyteljesítményű adóra nem kaptak engedélyt. Emiatt a a lefedettségi növekedés hibahatáron belüli, 0,1 százalékos, ez 90-120 ezer új potenciális hallgatót jelent. Az MTVA ugyanakkor úgy véli, hogy az új frekvenciák közül sok turisztikailag kiemelt településen fogható, ezért ez előrelépés a lefedettség terén.

Az NMHH Médiatanácsa 2017. december 21-i ülésén ezért azzal az indokkal hagyta jóvá az MTVA kérvényét a frekvenciabővítésről, mert „a Dankó Rádió a kisebb településeken csak szórványosan érhető el, a közszolgálati célok pedig csak akkor érvényesülhetnek maradéktalanul, ha a közszolgálati médiaszolgáltatás földrajzi értelemben véve is eljuttatható a lehető legtöbb társadalmi réteghez".

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Az ősszel érkező 3. évad első előzetesét ezúttal is a többszörös Promax-díjas Varsics Péter rendezte.

A Geico szpotjában a gólszerző focista végigcsússza a térdén a pályát.

Rendhagyó akciót indított a 444-gyel közösen az OTP.

Az Est FM és a Radio Café volt frekvenciáján, a budapeti 98,6 MHz-n indulhat az új rádió.

Minden nevezés után 10 eurócentet adományoznak az SOS Gyermekfalvak részére.

hirdetés
hirdetés

A verseny célja, hogy díjazza az egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátóipari/hotel kommunikációt és márkamegjelenést. Nevezési határidő: 2018.06.29.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.