hirdetés
hirdetés
hirdetés

Felmondott a Time Out főszerkesztője

Bede Márton, a magyar nyelvű Time Out főszerkesztője blogján jelentette be, hogy a fizetési késedelmek miatt felmondott. Bodnár Dániel lapkiadó szerint azonban Bede a bejegyzésben valótlanságokat állít.

hirdetés

Nem sokkal 12 óra után Bede Márton, a magyar nyelvű Time Out eddigi főszerkesztője a Tumblr-jén Time Out vége címmel megírta, hogy 2010. december 31-től a folyamatos fizetési késedelmek miatt - "a szerkesztőség nagy részével együtt" felmondott.

Bede többek közt azt is írja, hogy új érzés volt számára megtapasztalni, milyen, amikor az embernek három hónapot késik a rendes, munkavállalói fizetése.

A Time Out, és a kiadó Est Media Group (EMG) tarthatatlan fizetési határidejeiről a piacon nagyon sok információ terjeng, így a lépés nem nevezhető meglepőnek. A Kreatív Online egyéb piaci forrásokból úgy tudja, hogy a kiadó tíz millió forint feletti összeggel tartozik különböző szerkesztőségeknek.

Természetesen megkerestük a Time Out-lapokért felelős kiadót, Bodnár Dánielt, aki a Bede-féle bejegyzésre úgy reagált, hogy a rosszhiszemű és félrevezető "Time Out vége" címmel ellentétben - mely cím szerinte önmagában jogi kereteket feszeget, hiszen nem szűnik meg egyetlen Time Out lap sem - február első hetében rendesen megjelenik a soros lapszám, azt azonban, hogy kik készítik, egyelőre nem kívánta elárulni, mint mondta, "tíz napon belül ki fog derülni".

A lapkiadó szerint az sem igaz, hogy a szerkesztőség nagy része mondott volna fel, mivel az egész Time Out lapcsoporton belül tizenöt fő dolgozik összesen. Bodnár szerint a lapnál csak Bede Márton és Plankó Gergő újságíró mondott fel. A Time Out lapoknál harminc szabadúszó, szerződéses újságíró dolgozik. "A fizetéseket, ha késésekkel is, de mindenki megkapta, ahogyan Bede Márton is. Az elmaradások is maradéktalanul ki lesznek fizetve" - mondta Bodnár. Ezzel szemben viszont úgy tudjuk, hogy a magyar Time Outnak dolgozó 15-18 munkatárs (újságírók, tördelők, fotóso, grafikus) közül legalább nyolcan biztosan nem fognak tovább cikkeket írni a lapnak, az egyikük június óta nem kapott pénzt, mint mondta "több százezer forintról beszélünk". 

Arra a kérdésre, hogy a sokszor problémás lapmegjelenés miatt az előfizetőket mivel kompenzálják, Bodnár azt válaszolta, hogy számukra hat hónapig ingyen jár majd a lap.

Bodnár arra a kérdésünkre, hogy üzletileg teljesültek-e egy év alatt az előzetes elvárások, azt mondta, hogy nem, de a lappal 36 hónapra terveztek, így egy év alatt nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a kiadvány teljesítményéből. Kiemelte ugyanakkor, hogy az angol nyelvű Time Out Budapest jóval a terv felett teljesített.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Szinte szóról szóra ugyanaz a hasba akasztó duma, mint amikor Szabados Ottó nem fizette ki az embereit. És hol van már az Absolute Man?
"Fazekas László távozását követően Pósa Árpád lett az Absolute Man magazin főszerkesztője. A lapot kiadó Absolute Media emellett cáfolta a fizetések
elmaradásáról szóló információnkat: mint azt a Kreatív Online-nak nyilatkozták, az előző főszerkesztővel közös megegyezéssel váltak el útjaik még decemberben.
Szabados Ottó, az Absolute Media vezetője a Kreatív Online megkeresésére elmondta, hogy információinkkal szemben nem maradtak el a kifizetések a lapnál, a magazin
zavartalanul készül továbbra is, a következő szám február végén jelenik meg."

A mai mutatványszám után január 13-tól indul a napi terjesztés.

Ezt mondta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója az Indexnek adott podcast-interjújában.

Rajtuk kívül az Eletforma.hu női portál is a sales house-hoz került január 1-jével.

A felek azonban keresik az üzleti együttműködés további lehetőségeit.

Kirády Attila, eddigi kreatív igazgató pozíciója megszűnik, de marad a cégnél.

hirdetés
hirdetés

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók