hirdetés
hirdetés
hirdetés

Eladják a Figyelőt

A Hírszerző azt írja, hogy a Sanoma el akarja adni a veszteséges Figyelőt. A poenciális vevőjelöltek közt ott lehet az Infocenter és a Geomédia is.

hirdetés

A Hírszerző úgy tudja, hogy 2011 tavaszán meghívásos pályázaton értékesítené gazdasági hetilapját a Sanoma Budapest.

A nemrég a konkurens HVG-hez került Hírszerző szerint a hetilap szerkesztőségében csütörtökön jelentette be a tulajdonos képviselője, hogy a korábban felröppent híreknek megfelelően megválik a portál szerint veszteséges hetilapjától.

A Figyelőt 2011 tavaszán meghívásos pályázaton kísérli meg értékesíteni a Sanoma. Az FN.hu ugyanakkor továbbra is a Sanoma tulajdonában maradna.

A Magyar Terjesztés Ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai szerint http://www.kreativ.hu/cikk/a_bulvar_az_ur 2010 második negyedévében a lapból 11 164-et vásároltak, ami 2009 azonos időszakához képest több mint három százalékos, az első negyedévhez képest pedig majdnem öt százalékos csökkenés.

A Magyar Terjesztés Ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai szerint 2010 második negyedévében a lapból 11 164-et vásároltak, ami 2009 azonos időszakához képest több mint három százalékos, az első negyedévhez képest pedig majdnem öt százalékos csökkenés.

Csomagban adnák el

A Sanoma által délután kiadott közleményből már több minden derül ki, a kiadó nemcsak a lapot, hanem a hozzá tartozó konferenciák és az Üzlet és Siker, a TOP 200, valamint a Figyelő Trend sorozat kiadványok jogait értékesítené.

A döntés oka a Sanoma magyarázata szerint, hogy a kiadó a jövőben nyereségesebb tevékenységekre és akvizíciókra kívánja fordítani kapacitásait, hogy hosszú távra biztosítsa a fenntartható működését.

Közlésük szerint a Figyelő csoport változatlan feltételek mellett folytathatja működését, az eladási folyamat nem érinti a különböző kereskedelmi megállapodásokat és a szerkesztőség munkáját sem. Az értékesítést azonban már nem a jelenlegi lapigazgató végzi majd, ugyanis Bálint Viktor novemberben távozik a Sanomától, információink szerint nem értett egyet a kiadó stratégiájával. Utódját még keresik. 

Az Index információi szerint, amit a Kreatívnak iparági források is megerősítettek, az RTL Klubban is tulajdonrészt vásárló, korábban Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter érdekeltségi körébe tartozott Infocenter.hu érdeklődhet a Figyelő iránt. A potenciális vevőjelöltek között lehet ugyanakkor az inkább baloldali kötődésűnek elkönyvelt,  többek közt a Szabad Földet és a Vasárnapi Híreket kiadó Geomédia, illetve a Geomédiával közös saleshouse-t működtető Est Média is.

(forrás: Hírszerző, Kreatív Online, Index)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A fókusz a pénzügyek kényelmes intézésére irányul. 

Erre jutott a Budapest Design Week, mely idén a körforgásos gazdaság témáját járta körül.

Az új országimázs kampány már a fiktív karakter szavajárására épít.

A Mito saját kirándulásaira szokott pólókat tervezni, de mivel idén a túra a járvány miatt elmarad, az ügynökség inkább nosztalgiázik.

A cég iskolákba is elviszi a védekezés nélküli szex kockázataira figyelmeztető kampányát.

hirdetés
hirdetés

Online eredményhirdetés: október 28., 10:00, a storeinsider.hu oldalunkon!

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Hipnózis sem maradt érintetlenül a napról napra egyre inkább feje tetejére álló 2020-ban, egy dologból azonban nem engedünk - a díjakat idén is átadjuk Magyarország legrégebbi reklámversenyén.

Újrahasznosítottuk 2019 egyik legsikeresebb KREATÍV rendezvényét: itt a Green Wave 2020! November 18-án fókuszban a fenntarthatóság és a marketing!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!