hirdetés
hirdetés
hirdetés

Eladják a Figyelőt

A Hírszerző azt írja, hogy a Sanoma el akarja adni a veszteséges Figyelőt. A poenciális vevőjelöltek közt ott lehet az Infocenter és a Geomédia is.

hirdetés

A Hírszerző úgy tudja, hogy 2011 tavaszán meghívásos pályázaton értékesítené gazdasági hetilapját a Sanoma Budapest.

A nemrég a konkurens HVG-hez került Hírszerző szerint a hetilap szerkesztőségében csütörtökön jelentette be a tulajdonos képviselője, hogy a korábban felröppent híreknek megfelelően megválik a portál szerint veszteséges hetilapjától.

A Figyelőt 2011 tavaszán meghívásos pályázaton kísérli meg értékesíteni a Sanoma. Az FN.hu ugyanakkor továbbra is a Sanoma tulajdonában maradna.

A Magyar Terjesztés Ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai szerint http://www.kreativ.hu/cikk/a_bulvar_az_ur 2010 második negyedévében a lapból 11 164-et vásároltak, ami 2009 azonos időszakához képest több mint három százalékos, az első negyedévhez képest pedig majdnem öt százalékos csökkenés.

A Magyar Terjesztés Ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai szerint 2010 második negyedévében a lapból 11 164-et vásároltak, ami 2009 azonos időszakához képest több mint három százalékos, az első negyedévhez képest pedig majdnem öt százalékos csökkenés.

Csomagban adnák el

A Sanoma által délután kiadott közleményből már több minden derül ki, a kiadó nemcsak a lapot, hanem a hozzá tartozó konferenciák és az Üzlet és Siker, a TOP 200, valamint a Figyelő Trend sorozat kiadványok jogait értékesítené.

A döntés oka a Sanoma magyarázata szerint, hogy a kiadó a jövőben nyereségesebb tevékenységekre és akvizíciókra kívánja fordítani kapacitásait, hogy hosszú távra biztosítsa a fenntartható működését.

Közlésük szerint a Figyelő csoport változatlan feltételek mellett folytathatja működését, az eladási folyamat nem érinti a különböző kereskedelmi megállapodásokat és a szerkesztőség munkáját sem. Az értékesítést azonban már nem a jelenlegi lapigazgató végzi majd, ugyanis Bálint Viktor novemberben távozik a Sanomától, információink szerint nem értett egyet a kiadó stratégiájával. Utódját még keresik. 

Az Index információi szerint, amit a Kreatívnak iparági források is megerősítettek, az RTL Klubban is tulajdonrészt vásárló, korábban Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter érdekeltségi körébe tartozott Infocenter.hu érdeklődhet a Figyelő iránt. A potenciális vevőjelöltek között lehet ugyanakkor az inkább baloldali kötődésűnek elkönyvelt,  többek közt a Szabad Földet és a Vasárnapi Híreket kiadó Geomédia, illetve a Geomédiával közös saleshouse-t működtető Est Média is.

(forrás: Hírszerző, Kreatív Online, Index)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Seregi György kereskedelmi vezetői pozícióba érkezik.

Az együttműködés 2020-ra szól, és az állásportál online marketingtevékenységének több területére is kiterjed.

A Girls Girls Girls Magazine közel háromperces szpotja nemtől függetlenül mindenki számára érthető.

Regisztráció után a kedvenc szerzőik cikkeit kapjuk a legolvasottabb hírek után.

Az utolsó hozzávaló elveszi az ember étvágyát az egyébként nagyon guszta ételektől.

hirdetés
hirdetés

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Meghosszabbított nevezési határidő: március 13.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Jöjjön el március 12-én a tavaszi Gyógyszerkommunikációs konferenciára! Inspirálódás, tanulás és tudásmegosztás nem csak gyógyszeripari szakembereknek az EGIS exkluzív, interaktív helyszínén!

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Nevezési határidő: 2020. március 13.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne adatvédelmi szempontból is jól (fel)használni a hazai adatvagyon

Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: április 3.

A nagy sikerrel zajló Év Gyára verseny ötéves jubileuma alkalmából egy egész napos konferenciával egészítjük ki díjátadó gálánkat, ezzel teremtve meg az év egyik kiemelkedő ipari eseményét. Ismerje meg a nemzetközi és a hazai év gyára verseny győzteseinek legjobb gyakorlatait!

SAVE THE DATE Vezetés és pszichológia konferencia április 28-án!

Nagy Kreatív Nap május 7-én! További részletek hamarosan...

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók