Végleg leszámol az egérrel ez a hibrid billentyűzet

Egy dél-koreai cég fejlesztése az a klaviatúra, amely egyetlen pillanat alatt képes ujjaink alatt átváltani érintőpaddá, így aztán teljesen feleslegessé teszi az egérhasználatot. Akinek életében pedig mindennapos jelenség, hogy egyszerre kell telefonon pötyögnie, laptopján levelet írnia és a tableten naptárat szerkesztenie, az most ezen a hibrid billentyűzeten mindezt egyben is megteheti. Éljen az egér nélküli multitasking! 

A dél-koreai Innopresso által feltalált billentyűzet teljes felülete érzékeny az érintésre, ettől függetlenül bármikor lenyomhatók rajta a betűk gombjai is. A lényege azonban mégiscsak az, hogy az egér miatt sose kelljen levennünk ujjainkat róla, amivel egyrészt a kéz ízületeit kímélhetjük, másrészt időt takaríthatunk meg vele. A fejlesztők ugyanis saját szokásaik alapján kiszámolták, hogy a billentyűzet és az egér közötti váltással töltött idő a tényleges gépelés 60 százalékát teszi ki, vagyis állításuk szerint a hibrid klaviatúrával egy évben akár 50-100 órányi egerezést is meg lehet spórolni. 

A 7,5 milliméter vékony, alig negyed kilós, vezeték nélküli, szinte bármilyen táskába bedobható Mokibonak valószínűleg pont a méretéből adódhat a hátránya is: a betűk és a funkciógombok között látszatra kevés a hely, így egészen óvatos nyomkodást, pontos gépelést vár a felhasználótól.

Fotó: Mokibo / Indiegogo
Fotó: Mokibo / Indiegogo

Ugyanakkor ott a másik előnye: a felső sorában gyorsbillentyűket helyeztek el, amelyek a Bluetooth-szal hozzá csatlakoztatott eszközök közötti váltást segítik, és egy LED-lámpa jelzi, hogy épp melyik van használatban. Bármelyik platformot választjuk, 80 beépített érzékelőszenzor biztosítja azt, hogy a billentyűzet felületét két ujjal érintőpárnaként is lehessen használni, vagyis kijelölhetünk szövegrészeket, kattinthatunk, görgethetünk és zoomolhatunk rajta. 

A Mokibot tíz különböző nyelvhez leosztott betű- és karakterkészlettel kínálja a cég Indiegogos kampányában, és 130 dollárért (37 ezer forintért) egy speciális tokban, amely bordázatánál fogva összehajtogatható a tablethez háttámlaként, vagy megdönthető vele a billentyűzet, hogy közben az ember csuklója is jól érezze magát.  

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A MOST Fórum szeptember 26-i eseményén a híres testvérpárral, DTK-val, D. Tóth Andrással, valamint ismert szakértőkkel járunk utána, hogyan szolgálják a családi együttműködést a digitális eszközök és lehetőségek. Időpont: szeptember 26., 18.00 Helyszín: Magyar Telekom székház, Puskás konferenciate

Mentes hype: rend a trendben! Időpont: október 3., 09.30 - 16.00

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

A legjobb márkaélményeket és aktivációkat keresi a 2019-es Lollipop! Nevezési határidő: 2019. október 11.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről az ipar kommunikációs szakembereitől. 2019.10.29.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.