Végleg leszámol az egérrel ez a hibrid billentyűzet

Egy dél-koreai cég fejlesztése az a klaviatúra, amely egyetlen pillanat alatt képes ujjaink alatt átváltani érintőpaddá, így aztán teljesen feleslegessé teszi az egérhasználatot. Akinek életében pedig mindennapos jelenség, hogy egyszerre kell telefonon pötyögnie, laptopján levelet írnia és a tableten naptárat szerkesztenie, az most ezen a hibrid billentyűzeten mindezt egyben is megteheti. Éljen az egér nélküli multitasking! 

A dél-koreai Innopresso által feltalált billentyűzet teljes felülete érzékeny az érintésre, ettől függetlenül bármikor lenyomhatók rajta a betűk gombjai is. A lényege azonban mégiscsak az, hogy az egér miatt sose kelljen levennünk ujjainkat róla, amivel egyrészt a kéz ízületeit kímélhetjük, másrészt időt takaríthatunk meg vele. A fejlesztők ugyanis saját szokásaik alapján kiszámolták, hogy a billentyűzet és az egér közötti váltással töltött idő a tényleges gépelés 60 százalékát teszi ki, vagyis állításuk szerint a hibrid klaviatúrával egy évben akár 50-100 órányi egerezést is meg lehet spórolni. 

A 7,5 milliméter vékony, alig negyed kilós, vezeték nélküli, szinte bármilyen táskába bedobható Mokibonak valószínűleg pont a méretéből adódhat a hátránya is: a betűk és a funkciógombok között látszatra kevés a hely, így egészen óvatos nyomkodást, pontos gépelést vár a felhasználótól.

Fotó: Mokibo / Indiegogo
Fotó: Mokibo / Indiegogo

Ugyanakkor ott a másik előnye: a felső sorában gyorsbillentyűket helyeztek el, amelyek a Bluetooth-szal hozzá csatlakoztatott eszközök közötti váltást segítik, és egy LED-lámpa jelzi, hogy épp melyik van használatban. Bármelyik platformot választjuk, 80 beépített érzékelőszenzor biztosítja azt, hogy a billentyűzet felületét két ujjal érintőpárnaként is lehessen használni, vagyis kijelölhetünk szövegrészeket, kattinthatunk, görgethetünk és zoomolhatunk rajta. 

A Mokibot tíz különböző nyelvhez leosztott betű- és karakterkészlettel kínálja a cég Indiegogos kampányában, és 130 dollárért (37 ezer forintért) egy speciális tokban, amely bordázatánál fogva összehajtogatható a tablethez háttámlaként, vagy megdönthető vele a billentyűzet, hogy közben az ember csuklója is jól érezze magát.  

A sorozatot a Telenor támogatja.

Szekeres Andrea
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Gondolatok és példák gyógyszeripari szakemberektől: patient journey map, társadalmi felelősségvállalás, élményközpontú PR, dezinformációk az oltásellenességről és további érdekes témák!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne adatvédelmi szempontból is jól (fel)használni a hazai adatvagyon

Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: április 3.

A nagy sikerrel zajló Év Gyára verseny ötéves jubileuma alkalmából egy egész napos konferenciával egészítjük ki díjátadó gálánkat, ezzel teremtve meg az év egyik kiemelkedő ipari eseményét. Ismerje meg a nemzetközi és a hazai év gyára verseny győzteseinek legjobb gyakorlatait!

Nagy Kreatív Nap május 7-én! További részletek hamarosan...

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók