Láthatatlan kijelző védi az SMS-t a kíváncsi szemektől

Megunta, hogy a zsúfolt, isztambuli buszokon vele együtt több kíváncsi tekintet is olvassa az üzeneteit vállai felett, ezért feltalálta azt a kijelzőt, amit csak ő láthat. Újabb okos találmány a Kreatív Telenorral közös Next rovatában.

Buszon ülve vagy a hipermarket pénztáránál sorban állva, mindenkinek volt már olyan pillanata, amikor legszívesebben láthatatlanná tette volna okostelefonja kijelzőjét a körülötte kíváncsiskodó szemek számára. És úgy tűnik, ezt hamarosan szó szerint meg is teheti. Celal Goger, egy török mobiltelefon szerviz és szaküzlet tulajdonosa ugyanis addig kísérletezett iPhone-ján, amíg feltalálta azt a kijelzőt, amely csak az okostelefon tulajdonosának engedi látni tartalmát – írja a Thetechnews.com.

Goger ehhez egy alkalmazást fejlesztett le, amely fehérré változtatja a teljes kijelzőt, és amelyet csak egy chippel felszerelt speciális szemüveggel lehet láthatóvá tenni. A szemüveg szárára applikált chip a kijelzővel kommunikál, és dekódolja annak tartalmát a viselője számára. Bár ennél többet a működés technológiai hátteréről nem lehet tudni, másfél éve az Apple már benyújtott egy láthatatlan kijelzőről készült szabadalmat, amely szerint a jövő iPhone-jait két képernyővel látnák el. A klasszikus kijelző alatt lenne az emberi szemnek láthatatlan másik is, amely olyan, csak géppel értelmezhető információkat közvetítene, mint amit az elektronikus jegyeknél vagy a vonalkódoknál használhatnak. Goger kijelzője, a videót elnézve, azonban tényleg láthatatlan.

 

„Senki nem hitt nekem, amikor először meséltem a találmányomról. Mindenki csak legyintett, hogy biztosan csak egy újabb trükk. Azt hiszem, rossz helyen, rossz időben születtem. Ha az Egyesült Királyságban élnék, valószínűleg már a tömeggyártás is rég beindult volna” – idézi a Daily Mail a Törökországban élő kurd feltalálót, aki egy olyan faluban nőtt fel, ahol nem volt elektromos áram, ma viszont saját stúdiójában technológia-fejlesztésben utazik.

Celal Goger találmánya még csak prototípus, amit fél év alatt rakott össze, de a Reutersnek adott interjújában azt mondta, most már tíz nap alatt is képes egy iPhone-t láthatatlan kijelzőssé alakítani. Tervei szerint első lépésként levédeti ötletét, hogy mihamarabb piacra kerülhessen, és közben már egy sokkal kisebb nanochipen dolgozik, amely a jövőben bármilyen szemüveghez és bármilyen típusú telefonhoz alkalmas lehet.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 12-én!

Az Instagram üzleti használata elméletben és gyakorlatban március 4-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján!

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók