Mobil támaszként született újjá a retro fütyülős kulcstartó

Nem okoskulcstartónak tervezték, mindössze a füttyszóra visszacsipogó elődöt gondolták újra úgy, hogy összekötötték egy eddig sem ismeretlen mobiltámasszal, amely azonban mégiscsak praktikusabbnak tűnik piaci társaihoz képest. 

Ezzel a kis szerkezettel soha többet nem kell majd keresgélni a telefont és kulcsot, ráadásul a családi fotókról sem marad le mostantól senki a mini támasztéknak köszönhetően – utal weboldalán a floridai startup arra a két elemből álló KickTrackre, amelynek egyik darabja kulcs- és telefonkeresőként, a másik pedig mobiltámaszként működik. 

És teljesen mindegy, hogy a mobillal a kulcsot, vagy a kulcstartóval a telefonunkat keressük; ahogy az is, hogy utóbbit lemerült vagy lenémított állapotban hagytuk. A kulcstartón lévő gomb kétszeri megnyomása után - az optimista fejlesztők szerint - akár 90 méteres távolságon belül is képes bemérni egymást a két eszköz, és attól függően, hogy épp melyiket keressük, csipogással, zenével és rezgéssel hívják fel magukra a figyelmet.

 

A kulcstartó egyébként egy sima gombelemmel működik, a mobil hátlapjára ragasztható tartó pedig Bluetooth-szal kommunikál vele. Utóbbit ergonomikus, kétujjas fogást könnyítő kialakítással látták el, amely leginkább a tenyérméretű telefonok tartását segíti, és mivel 360 fokban forgatható, fekvő vagy álló helyzetben döntve bárhova letehető. Így aztán nem kell küzdeni azzal, hogyan támasszuk ki a telefont a YouTube-os edzések, a videocsetek vagy a saját kisvideók rögzítésének ideje alatt.

És, hogy mindez a kényelem milyen sokak életéből hiányzik, azt jól mutatja a startup néhány hete lezárult közösségi finanszírozós kampánya, ahol három nap alatt összegyűlt az első darabok gyártásához szükséges összeg. És bár azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor vezetik piacra a KickTracket, mindenesetre a mobiltámaszt önmagában 16 dollárért, a kulcstartóval kiegészített szettet együtt pedig 65 dollárért tervezik árulni.

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nyári ráadás! Végleges nevezési határidő: július 31.

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus