Már mobilon is manőverezhetünk gyerekkorunk papírrepülőjével

Mit nem adtunk volna néhány évesen a PowerUp távirányíthatós repülőjéért? Amivel már nem kell felmenni a harmadik emeleti szomszédsráchoz, hogy elég magasból reptethessük meg papírrepülőnket egy látványosabb manőverért cserébe. Mert ma már ehhez tényleg elég csak meghajtogatni, aztán a mobilunkról dugóhúzót vagy duplahurkot vezérelni neki.

A PowerUp készletével eddig is mindennél egyszerűbben készíthettünk magunknak  mobiltelefonnal távirányítható repülőt papírból, de most egészen új szintre emelték ezt az élményt - írja a Coolthings.com.

Nem először kísérletezik ugyanis a csapat, hogy egy papírrepülőt mobilra kössön, sőt, egyszer szerelt már rá egy minikamerát is, hogy VR-szemüvegen keresztül papírdrónként lehessen vezérelni. A legújabb modellje pedig a PowerUp Dart, amelyet már nemcsak egyszerűen reptetni lehet. A legelső verzióhoz képest ebből a készletből fele akkora méretű, 25 százalékkal könnyebb játék rakható össze, ami már óránként 40 kilométeres sebességgel is képes repülni, és már nemcsak síkban, hanem háromdimenziós manőverezés közben is. Igaz, csak tíz percig, utána a mikroUSB-portján keresztül ismét tölteni kell kb.25 percig.

Bármilyen vastagabb papírból megépíthető, de a készlethez több, színes, előre megjelölt vonalak mentén formára hajtogatható A5-ös méretű karton is tartozik. Ezek hátára kell csak befogni egy műanyag merevítőt és egy könnyű, szénszálas keresztrudat, amelyek egyrészt a levegőbe emelkedést és a szűk manőverezés közben a pillesúly stabilizálását segítik, másrészt törhetetlenné teszik. Még a legsérülékenyebb alkatrésznek számító propellert is a papírtest hátsó végére tervezték - ezért ha a nagy trükközésben bármivel is ütközik, nem törik össze. És ugyanezért kapott a repülő orra is egy apró gumidarabot, amely a kritikusabb landolás közben jöhet jól.

A vezérléséhez egy mobil-applikációt fejlesztettek Androidra és néhány hete már iPhone-ra is, amely Bluetoothon keresztül kommunikál a kisrepülőre erősített egységgel. A csapat weboldalán pedig egy komplett útmutató van arról, hogyan lehet a telefon különböző irányú döntögetésével és a sebességgel játszva bukfencezgetni, orsózgatni vagy lusta nyolcasokat rajzolgatni repülés közben. Az előző darabokhoz hasonlóan a PowerUp Dart modellnek is a Kickstarteren raktak össze egy kampányt, ahol pár nap alatt összegyűlt az általuk kért összeg tizenötszöröse, de a teljes készletre még mindig elfogadják a 37 dolláros előrendeléseket.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A verseny célja díjazni azokat a kommunikációs megoldásokat, melyek támogatják és elősegítik, hogy egy vállalat termékét vagy szolgáltatását egy másik vállalatnak értékesítse. Díjátadó: október 17.

Meghosszabbított nevezési határidő: október 20. A verseny célja: kreatív btl-megoldások és kapcsolódó kommunikációs kampányok díjazása.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Díjátadó: 10.25. Kapunyitás: 19 óra

A verseny célja, hogy megtaláljuk és díjazzuk a legszebben tervezett és kivitelezett médiatermékeket Magyarországon. Weboldalakat, alkalmazásokat, tévéműsorokat, magazinokat és más nyomtatott kiadványokat lehet nevezni. Díjátadó: 10.26. kapunyitás: 19 óra

Cél: a reklám- és tágabb értelemben vett kommunikációs ipar gyártói oldalának legkiválóbb megoldásait jutalmazni. Nevezési határidő: október 27.

Workshop az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletéről, közismertebb nevén a GDPR-ról november 10-én.

Facebook és Instagram hirdetések kezelése a gyakorlatban november 16-án.

Prizma Kreatív PR Díj díjátadó: november 22. Helyszín: Akvárium Klub

Minden gallérhoz másképp kell szólnunk HR-eseként? Kiderül a november 21-i workshopunkon, ahová kék gallérosokra specializálódott HR-eseket várunk.

Hr-esként Ön hol nézi meg először egy jelölt profilját? És kiről mit árul el az adatlapja? És azt vajon tudja, hogy a jelöltek hol és hogyan keresnek a legaktívabban munkát? Workshopunkon mindenre választ kap. November 21. 09:00

A Kreatív hagyományos éves konferenciáján ismét a pr-szakma előtt álló legaktuálisabb kihívásokat járjuk körbe. Időpont: november 23.