Már mobilon is manőverezhetünk gyerekkorunk papírrepülőjével

Mit nem adtunk volna néhány évesen a PowerUp távirányíthatós repülőjéért? Amivel már nem kell felmenni a harmadik emeleti szomszédsráchoz, hogy elég magasból reptethessük meg papírrepülőnket egy látványosabb manőverért cserébe. Mert ma már ehhez tényleg elég csak meghajtogatni, aztán a mobilunkról dugóhúzót vagy duplahurkot vezérelni neki.

A PowerUp készletével eddig is mindennél egyszerűbben készíthettünk magunknak  mobiltelefonnal távirányítható repülőt papírból, de most egészen új szintre emelték ezt az élményt - írja a Coolthings.com.

Nem először kísérletezik ugyanis a csapat, hogy egy papírrepülőt mobilra kössön, sőt, egyszer szerelt már rá egy minikamerát is, hogy VR-szemüvegen keresztül papírdrónként lehessen vezérelni. A legújabb modellje pedig a PowerUp Dart, amelyet már nemcsak egyszerűen reptetni lehet. A legelső verzióhoz képest ebből a készletből fele akkora méretű, 25 százalékkal könnyebb játék rakható össze, ami már óránként 40 kilométeres sebességgel is képes repülni, és már nemcsak síkban, hanem háromdimenziós manőverezés közben is. Igaz, csak tíz percig, utána a mikroUSB-portján keresztül ismét tölteni kell kb.25 percig.

Bármilyen vastagabb papírból megépíthető, de a készlethez több, színes, előre megjelölt vonalak mentén formára hajtogatható A5-ös méretű karton is tartozik. Ezek hátára kell csak befogni egy műanyag merevítőt és egy könnyű, szénszálas keresztrudat, amelyek egyrészt a levegőbe emelkedést és a szűk manőverezés közben a pillesúly stabilizálását segítik, másrészt törhetetlenné teszik. Még a legsérülékenyebb alkatrésznek számító propellert is a papírtest hátsó végére tervezték - ezért ha a nagy trükközésben bármivel is ütközik, nem törik össze. És ugyanezért kapott a repülő orra is egy apró gumidarabot, amely a kritikusabb landolás közben jöhet jól.

A vezérléséhez egy mobil-applikációt fejlesztettek Androidra és néhány hete már iPhone-ra is, amely Bluetoothon keresztül kommunikál a kisrepülőre erősített egységgel. A csapat weboldalán pedig egy komplett útmutató van arról, hogyan lehet a telefon különböző irányú döntögetésével és a sebességgel játszva bukfencezgetni, orsózgatni vagy lusta nyolcasokat rajzolgatni repülés közben. Az előző darabokhoz hasonlóan a PowerUp Dart modellnek is a Kickstarteren raktak össze egy kampányt, ahol pár nap alatt összegyűlt az általuk kért összeg tizenötszöröse, de a teljes készletre még mindig elfogadják a 37 dolláros előrendeléseket.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.