Be is panírozhatjuk a mobilunkat, ha ezt a gélt használjuk

Legalábbis egy újabb lelkes, mobilkiegészítőket tervező párizsi cég szerint egy speciális folyadéknak köszönhetően ma már akár lisztben, tojásban is megforgathatjuk mobilunkat, érzés szerint locsolhatjuk kávéval vagy kakakóval, miközben olyan remekül tűri a karcolásokat, hogy még a pengés tesztnek is képes ellenállni. 

Közel két éve kísérletezik a PhoneCoat csapata egy olyan folyadékkal, amelynek pár cseppje pár perc alatt leheletvékony védőréteggé áll össze az okoseszközök felszínén. Korábban már terveztek egy 360 fokos, karcolásoktól védő fóliát, amivel a mobilok hátlapját és oldalát is be lehetett burkolni. De mivel ezt elég körülményes volt buborékmentesen felhelyezni, és már képtelenek voltak az újabb és újabb telefontípusokat követni, ezért egy sokkal egyszerűbben használható, univerziális megoldásban kezdtek el gondolkodni.  

Így született meg a PhoneCoat nevű, nanotechnológiás fejlesztésen alapuló folyadék ötlete, amely mindössze 0,1 mm vékony, láthatatlan filmréteggé szilárdul meg a telefon és a tablet kijelzőjén, de használható az órák számlapján és a szemüveg lencséjén is. A francia cég szerint ez a gél, a piacon kapható hasonló képernyővédő folyadékoknál jóval hosszabb ideig képes újszerű állapotban megőrizni a csatlakoztatott eszközöket, miközben láthatatlan második bőrként az olyan nehezen óvható helyeket is védi, mint pl. a hangszórók és a kamera körüli területek. 

Ennek bizonyítására pedig olyan adatokkal szórták meg nemrég indult Kickstarter-kampányoldalukat, mint pl., hogy termékük az ásványok karcolási keménységének jellemzésére használt 10 fokozatú Mohs-féle keménységi skálán 9 pontot kapott – vagyis ha hinni lehet ennek, akkor ez azt jelenti, hogy csak a gyémánt strapabíróbb nála. A folyadékkal ecsetelés után ugyanis a mobil kijelzője nemcsak, hogy nem sérül meg mondjuk egy kulcscsomótól a táskában, de egy teszt alkalmával már az is kiderült, hogy a tapétavágó sniccer pengéjének is képes volt ellenállni.   

Ezen felül vízálló, antibakteriális, sör- és kakaóbiztos felületet biztosít, és mivel a cseppeket egy kis törlőkendővel kell szétteríteni a készülék elő- és hátlapján, így azok megszilárdulva stabilan zárnak az éleknél és a sarkoknál is. A 2,5 milliliteres apró műanyag szemcseppes flakont egyelőre még tíz eurós áron lehet előrendelni, ami pont egyszeri használatra elég (egy adag egy telefonhoz, a tablethez már két adagra van szükség), de hogy ez a réteg pontosan mennyi idő alatt kopik le, vagy, hogy milyen gyakran kell ezt az ecsetelést megismételni, arról még semmit nem tudni. 

A sorozatot a Telenor támogatja.

 

Szekeres Andrea
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 12-én!

Az Instagram üzleti használata elméletben és gyakorlatban március 4-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján!

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók